Поне 1 година Лора Крумова няма да се връща на екрана



Поне една година Лора Крумова ще отсъства от телевизионния екран, тъй като ѝ предстои второто най-щастливо събитие в живота ѝ - наесен е в очакване на втората си рожба.

Заради това тв водещата вече е в майчинство. Раздели се със зрителите на 27 май, когато за последен път води неделното издание на “Събуди се” по Нова тв.

“Ако всичко е наред, живот и здраве, ще си имаме момиченце”, каза тя пред “24 часа”. Двамата с любимия ѝ мъж Сотир имат син - Явор, който през септември ще стане на 5 години. Някъде тогава очакват да се роди и дъщеря им.

“Не е инцидентна история, планирахме го”, каза тв водещата.

Зрителите вероятно са забелязали заобленото ѝ коремче по време на изнесеното ѝ студио на 6 май, когато водещата не беше сред обичайния тв декор. Именно тогава по време на интервю навън се очерта променената ѝ фигура.

“Аз съм

в доста напреднала

бременност, не знам

как досега никой

не забеляза”,

казва тя със смях. Точно това състояние наистина няма как да бъде скрито от очите на хората, но пък може да бъде елегантно потулвано от очите на тв камерата. Така се и случва. В момента, в който започва да ѝ личи, операторите я снимат уж по-отдалеч или пък я дават все в едър план - когато говори, показват предимно лицето ѝ. Телевизионната постановка обаче в никакъв случай не подсказва причината, поради която е направена. Още повече че едрият план е сред най-въздействащите тв похвати при воденето на публицистично токшоу, тъй като камерата увеличава силата на всяка емоция, изразена с лицето. Така зрителят разбира и без думи кога водещият изразява ирония, недоумение, недоверие или възхита от госта си. Едрият план дълги години бе запазена марка на легендарния Кеворк Кеворкян, който пръв го въвежда в българския ефир в предаването си “Всяка неделя” именно защото притежава невероятен усет как и кога да използва изразните средства на телевизионния език.

Лора Крумова сигурно също е имала своите умишлено търсени едри планове, които кореспондират със съдържанието на разговора, но в последните месеци те са снимани и заради бременността ѝ. Затова и новината, че слиза от екрана заради майчинството, дойде сякаш много набързо.

Засега Нова тв не търси заместник на Лора. И двете издания на “Събуди се” - в събота и неделя, ще се водят от Мирослава Иванова, както беше и преди година. Всъщност Крумова пое неделния блок след спирането на авторското предаване “Комбина”, което тя създаде заедно с Галя Щърбева.

Двете почти едновременно родиха първите си деца, по време на майчинството написаха концепцията за “Комбина” и се върнаха на екрана със свое предаване.

Този път журналистката е решила да не работи толкова много, докато гледа бебето си. Чувства се добре и е планирала активно да си почива през лятото. “Все пак съм на 39 години, ще се пазя повече. Поне година няма да се върна на работа. Имам нужда от това време.” Тя

осъзнава

бременността си

много повече от

предишната

“Преди се държах, все едно нищо ми няма. Сега се вглъбявам в това състояние.”

Преди 5 години, когато Явор все още е в корема ѝ, тя сама се затрупва с ангажименти. За нея и Галя Щърбева “Комбина” е много личен проект - сами го измислят и създават. Междувременно раждат и когато предаването е готово за екрана, няма как да го изоставят. Децата им са по на годинка, когато се връщат като водещи в Нова тв с чисто новото токшоу. Попадат в изключително подходяща среда, защото в екипа им са Красимир Боев и Мария Йотова - и те с наскоро родени деца. Така всеки е наясно с родителските и професионалните ангажименти на останалите и взаимно си помагат.

Пак в онова горещо лято Лора и Галя се занимават с приема за поредната магистратура “Журналистика, продуцентство и финанси”, която се организира от тяхната Медийна академия “Българион”. Правят я съвместно с Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ).

Впрочем подборът на студенти ще е единственият по-сериозен ангажимент за тв водещата и през това лято. Двете с Щърбева правят магистратурата вече 7 години. “Важно ни е като странично занимание, а и резултатите ни поощряват достатъчно, за да имаме стимул да продължим”, обяснява Крумова. Техни бивши студенти вече работят в медиите и не само в екипа им в “Комбина”, който после продължи да прави “Събуди се”. Има и в “Шоуто на Слави”, репортерката Кристина Газиева от Би Ти Ви също е учила при тях. Магистратурата е 2 редовни семестъра, като за това време студентите минават и през един онлайн семестър. Кандидатите могат да подават документи на сайта jpf.vuzf.bg.

След края на студентската кампания на тв водещата ѝ предстои да остане в нетърпеливо очакване.

Тя самата винаги е искала много деца. Също и мъжът ѝ, който е израснал в голямо семейство, тъй като има двама братя и една сестра.

Двамата със Сотир нямат брак, но се разбират превъзходно и се обичат и без гражданския подпис. През лятото той е учител по сърф, а през зимата - треньор на юноши по сноуборд.

Отказва само

на Лора да я учи,

за да не се карат за глупости. Още в началото на връзката им, когато тя проявява интерес към сърфа, той я праща при свой колега на обучение.

С малкия Явор обаче не е така. Показва му всичко, което знае и което е подходящо за възрастта му. А и детето се прехласва по спортовете, с които се занимава баща му. “Моята професия изобщо не му е в полезрението, не ме и забелязва на телевизора. Баща му е много по-интересен”, разказва тв водещата.

Също и баба му, майката на Лора, която е детска учителка. Когато не е на работа, тя се занимава непрекъснато с внука си. През останалото време той ходи на детска градина, но в друга, не при баба си. “Много съм доволна от детската градина. Въобще не споделям истерията против тях, обхванала социалните мрежи”, казва Крумова.

Тя има брат, по-голям от нея с 5 години. Понеже никога не са се карали или сърдили един на друг и се обичат страшно много, тя смята, че това е перфектната разлика в годините за брат и сестра. Същата ще бъде и при децата ѝ.

И двамата родители говорят със сина си като с голям човек. Обяснили са му, че ще има сестричка, а Явор я очаква като подарък за своя рожден ден.


Четете още:

🔴 Кеворк Кеворкян с взривяващ коментар за срещата Борисов - Путин

🔴 Главният секретар на МВР: Задържахме на границата убиецa от Слънчев бряг (Снимки)

🔴 НОВИТЕ БЪЛГАРИ. Компютърни специалисти замениха космополитния Бирмингам за селския живот в Раданово





Източник: 24 часа





Коментари

горе