Цветан Цветанов с остри думи срещу Румен Радев



Зам.-председателят на партия ГЕРБ Цветан Цветанв изрече остри думи срещу президента Румен Радев. Той бе категоричен, че държавният глава няма основна заслуга около включването ни в "Турски поток" от страна на Русия.

"След провала на "Южен поток" от 2014 г. насам се направи цялостна стратегия и организиране на мероприятия в тази насока, които бяха реализирани- През първите години Румен Радев нямаше тези правомощия, които има сега. Иначе поздравления за неговата среща с Путин, който беше протоколна.Но в никакъв случай не можем да се съгласим, че Радев е проправил път на Борисов до Путин. Тя се договаряше между България и Русия, със знанието на ЕС", каза Цветанов в сутрешния блок на bTV.

Той добави, че Борисов винаги е бил открит за диалог с президентската институция. "Това, че президентът Радев, почувствайки се изолиран от европейската политика, се конецентрира умишлено в това противопоставяне, да има челен сблъсък с ГЕРБ. Спомнете си, че нашата партия е реагирала винаги след изказване на Радев, а не преди това. е реагирала авнинаги след изказване на Румен Радев, а не преди това. Така че търсете причината за този конфликт в президента. Той е в правото си да покани премиера или да дойде в парламента и да изпием по едно кафе и да поговорим за доброто на България. Виждате, че Радев използва случки от преди няколко месеца, за да изостри сиутацията, а времената се менят бързо, ситуацията е динамична. Нека да намалим това противопоставяне. Парламенът, премиерът и ГЕРБ са с отворени ръце към всеки, който иска да работи за перспективата на България", заяви още Цветанов.


Четете още:

🔴 Психолог разкри нещо страшно! Расте много агресивно поколение, възпитано от агресивни родители. Убийствата от емоции ще зачестяват

🔴 На безценица! Кой продава апартамент на морето само за 13 000 евро?

🔴 Искат ни винетка и в Пловдив





Източник: Petel





Коментари

горе