Жива Кума Лиса обикаля Пампорово, туристите я хранят



Жива лисица се превърна в атракция за туристите в Пампорово през изминалия уикенд, след като се появи в ски зоната на курорта и съвсем необезпокоявано си потърси храна. Дивото животно позира и пред десетките изненадани посетители на курорта, които я заснеха със своите мобилни телефони пред един от ски гардеробите, съобщава 24smolian.com.

По думите на треньора по ски от Смолян Атанас Жисов, въпросната Кума Лиса  не е непозната за тези, които работят в курорта. Тя се навърта в него още от миналата година и вече е свикнала с хората. Тя не се плаши от тях, а те, от своя страна, често я хранят. 
 
Служителите от  Планинската спасителна служба например специално за нея се снабдяват с гранули за домашни животни. За целта има и специален съд, който стои на един от прозорците на службата. Дивото животно е свикнало с това и когато огладнее се качвало на близката пейка, похапвало и си тръгвало отново, твърди родопската медия.

В последните дни обаче спасителите забелязали промяна в навиците й - напоследък тя вземала храната и бягала в гората. Предполага се, че е станала майка и носи яденето на малките си.


Четете още:

🔴 Истината за натуралните сокове в кутия

🔴 Денят "Х" за кравата Пенка: Ще я бъде или няма да я бъде!

🔴 Никола Анастасов - кратка биография на Усмивката





Източник: Десант





Коментари

горе