Бургазлийка сред златните момичета на родната гимнастика



Бургазлийка е сред златните момичета на родната гимнастика. Десетокласничката Стефани Кирякова е възпитаничка на Спортно училище "Юрий Гагарин" в морския град. Кирякова спечели златен медал на Европейското първенство по художествена гимнастика, което се проведе в испанския град Гуадалахара.

„Възпитаничките на Весела Димитрова в състав Симона Дянкова, Елена Бинева, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Стефани Кирякова изиграха отлично съчетанието си на топки и въжета и получиха оценка от 22.825 точки, от които 14.200 за трудност. На второ място е Италия с 22.350 точки, а на трето Азербайджан с 20.350 точки”, похвалиха се в сайта на Българската федерация по художествена гимнастика.

Директорът на Спортното училище Димитър Костов описа пред Gramofona.com Кирякова като отлична ученичка. Тя тренира в клуба по художествена гимнастика „Черноморец – Бургас”.

„Тя е изключително дисциплинирана състезателка. Тя е едно момиче, на което му предстоят още много добри спортни резултати. Стефани носи славата на Бургас и Спортното училище в Европа и по целия свят. Нейният успех е пример за децата, които тръгват по пътя на големия спорт именно от нашето училище”, заяви гордо Костов.


Четете още:

🔴 Вдигат социалната пенсия с 4 лв.

🔴 Искаме да живеем като депутати  

🔴 Един лимон на ден пази от летни вируси





Източник:





Коментари

горе