Победа за българските превозвачи, капитулация на пакета "Макрон"



Постигнахме пълна победа с пакета "Макрон" - той няма да засегне превозвачите.

Това заяви пред "24 часа" евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков.

Като капитулация на пакета “Макрон" определи той одобрените от комисията по транспорт на Европейския парламент промени в пакета за мобилност.

Новаков е единственият български евродепутат, който имаше право да гласува днес и е един от авторите на одобрените поправки. Ето какво каза за днешното гласуване той:

"Считам, че това  беше безусловна капитулация на този пакет първо, защото отпадна тоталната забрана за използване на кабините на камионите за почивка. Отпадна изискването на всеки три седмици шофьорите да се прибират вкъщи, а също така отпадна и намерението на Комисията международните шофьори да попадат в обхвата на Директивата за командированите работници - с други думи на всеки 72 часа, прекарани в някоя страна членка да бъдат налагани местните изисквания и местното законодателство."

Очаквайте подробности.


Четете още:

🔴 Положението във Варна е бедствено! Градът е под вода, а хората се вайкат: Не можем да излезе от домовете си (СНИМКИ/ВИДЕО)

🔴 Проговори братът на стрелеца от Слънчев бряг! Истината е шокираща. Преди убийството: Симона поискала от Михаил нови...

🔴 На 5 юни имен ден празнуват...





Източник: 24 часа





Коментари

горе