Къде ми е мотора?



Много хора говорят за чужбина, като за “Рай”. Публикувам една истинска история, която се е случила преди няколко дни и показва, че не е точно така. Свикнали сме при всяка трудност в България да я споделяме и да казваме – “Не издържам, отивам на Терминал 2”. Истината е, че никъде няма лесно и е много по-добре да се научим да се справяме с трудностите, вместо да се мъчим да бягаме от тях. От трудностите не можеш да избягаш! Но можеш да се пребориш с тях с близки хора. Ето разказа на момчето, което живее във Великобритания:

“Добър ден Г-н Михайлов , може да ми разкажете последната случка в ефир, за да видят българите, че Чужбина е като България ,че и по зле .

Развитие Манчестър, Англия

Вчера си паркирах, мотора на улица близо до къщата на мой познат. Беше оставен за околу 5 часа , когато се върнах мотор нямаше. Помислих, че мотора е преместен, за да може някой да паркира, но в последствие се оказа, че мотор няма никъде . Та първото, което направих е да звънна на полицията да подам сигнал, получих обяснение, че ще се пусне номера за краден щ, евентуално като мине през камера,да го засекат. Нито една патрулка, нито един полицай дори не дойде,да види какво става , да се види с мен да вземем показания и т.н . Никои !!! Буквално,като че ли си загубил раницата с храна. Аз взех решението, да повъртя в квартира да огледам, след околу два часа обикаляме с колата и вече готов да си тръгвам, буквално последния момент срещу мен, моя мотор с двама човека на него,един с маска и другия зад него с каска,( незаконно е да се кара без каска ) опитах да ги хвана, но успяха да избягат. Ако полицията беше на мое място, нещата щяха да се развият по друг начин. Веднага се обадих в полицията пак на пожар, обясних, че дори съм ги преследвал , жената на телефона каза че изпраща екипи и т.н . Нито една патрулка щ, нито една сирена нямаше следващите два часа, докато продължих да обикалям. В крайна сметка мотор няма . От полицията днес се обадиха са кажат, че няма раЗвитие и дори евентуално,ако се намери и искам да го взема веднага, трябва са платя 150£ глоба ( цирк ) . Звъннах и на заствахователя ( не пестя пари за важни неща , имам пълно каско ) , исках да ми прекратят застраховката, която съм платил наведнъж и остават 4 месеца съответно, ако не покрият мотора да ми върнат поне част от застраховката.(околу 200, 300£ някъде се пада ) Отговор на заствхователната компания :
Еми, то по принцип ако искате да прекратите имате такса и горе долу ,с това което имаме да ви даваме сме 0-0 превод win win . Едва ли не аз съм виновен за кражбата. Оправяй се . До този момент нито полиция, нито застраховател съм видял на живо .”

Взето от стената на

Ивелин Людмилов Михайлов


Четете още:

🔴 Цветанов: Чума в България има в 7 населени места

🔴 Голяма буря се носи към Пловдив

🔴 Кошмар за туристите в Гърция! Kathimerini изброи множество топ плажове, които не стават за плуване - водата е бъкана с фекали и други гадости





Източник: chujdozemec





Коментари

горе