Сърница – място за приказна почивка сред несравнима родопска красота



​Разположен на брега на един от най-красивите язовири – Доспат, в подножието на величествената Родопа планина, град Сърница попада в един от най-красивите райони в Западните Родопи.

Посетителите на Сърница биват пленени от вековните зелени гори, кристалните планински ручеи и свежия планински въздух. Магичното кътче очарова и всички любители на риболова с възможността за богат, разнообразен улов. Шаран, пъстърва и кефал са само част от рибното богатство на красивия язовир Доспат.

През последните години Сърница придобива все по-голяма популярност сред туристическите дестинации. Съчетанието на красива родопска природа, ненадминато родопско гостоприемство и чист родопски въздух способстват за това, като пленяват всеки посетител и оставят в съзнанието му траен отпечатък.

За желаещите да се откъснат от ежедневното напрежение и да избягат от градската суматоха и стрес, Сърница е идеалната дестинация. По брега на неземно красивия язовир Доспат са изградени вили и почивни бази, които дават възможността да се будите всеки ден с гледка към водите на омайния язовир.

Планинският климат в района на град Сърница също способства за определянето на района като една от предпочитаните дестинации за почивка през цялата година. Зимата тук, край язовира е продължителна, но мека, средната температура в най-студените месеци на годината, януари и февруари е от -2 до -4 градуса по Целзий. Средната температура през горещите летни месеци пък достига едва 18 градуса по Целзий.

Разположението на град Сърница между изумителния рид Дъбраш и Велийшко-Виденишкия дял още повече способстват за невероятния облик на града и допълват неговото омайно излъчване.

Сърница е едно от райските кътчетата на Родопа планина, подходящи за вашата незабравима почивка. 


Четете още:

🔴 Да си роден и забравен на Десети ноември...

🔴 ПРИТЧА ЗА НАЙ-ТРУДНАТА ПРОШКА

🔴 Българи се обединяват, за да не отнеме Норвегия децата им





Източник: Родопчани





Коментари

горе