СКАНДАЛ В ЕФИР! Патриот попиля Хелзинския комитет заради Истанбулската конвенция (ВИДЕО)



С ратифицирането на Истанбулската конвенция (ИК) еднополовите двойки ще имат защита в съда, което означава, че те ще бъдат признати от българското законодателство. В това е категоричен депутатът от ''Обединени патриоти'' Александър Сиди.

Конституционният съд ще реши на 27 юли дали текстовете в ИК са в разрез с Конституцията, а Александър Сиди изрази надежда, че няма да се стигне до гласуване в пленарната зала "за" или "против" ратифицирането на документа.

"Българската държава няма да приеме джендъри, мендъри... Всякакви безумия няма да бъдат приети. Това е перфектна конвенция да бъдат решени правата на жените. 99% от текстовете в ИК са добри и биха могли да заработят. Проблемът е в няколко текста, които налагат нова терминология в нашето законодателство", обясни Сиди пред България он еър.

Радослав Стоянов от Българския хелзинкски комитет (БХК) пък посочи, че в Конституционния съд са постъпили много становища от страни, които не са били поканени да дадат такива.

Напрежението между двамата нарасна, а депутатът от Обединени патриоти категорично обори мотивите на представителя на Хелзинския комитет за ратифициране на Истанбулската конвенция.


Четете още:

🔴 Борисов: Аз също гледам животни, трябва да спрем заразата

🔴 5 навика, които вредят на бъбреците ни

🔴 Луда любов между двама пловдивчани завърши с жестоки побоища





Източник: pik





Коментари

горе