Дядо Васил от село Българин - пенсионерът, който дарява, за да запази паметта на дедите си



Той получава 200 лева на месец и все пак намира начин да отделя пари за родното си място

74-годишен мъж от харманлийско село спестява от пенсията си, за да подпомага родното си място.

Той получава двеста лева на месец, но въпреки това успява да дарява. Запознайте се с дядо Васил - истинският българин от село Българин, който вади пари от собствения си джоб, за да пази паметта на дедите ни.

"За черквата помагам, тука пазар направих и тоя парк тука направих", споделя дядо Васил. 

Съвсем наскоро дава 2000 лева за паметна плоча на загиналите във войни жители на селото: "Една крава и едно теле продадох и направих тая плоча. Я ги задържах парите у мене си и викам тези пари са за този паметник. Бе, кога искаш да направиш нещо намират се пари. Зависи от хората - който милее за тази родина, за това отечество, може да направи нещо. Който не милее нищо не прави, той търси само да граби".

Дядо Васил продължава да инвестира пари в реставрацията на храма в селото. Признава, че се вълнува от политика, но не намира смисъл от президентския вот. И макар да определя бъдещето на родината си като мрачно и сиво, 74-годишният патриот от село Българин е убеден, че ще продължава да върши работата на държавата. Именно затова, докато има сили, той ще отделя пари от скромната си пенсия, за да поддържа историята на малкото харманлийско село.


Четете още:

🔴 Модел на бански костюм дефилира, докато кърми

🔴 В България се е разхождал най-големият динозавър. Кости от него са открити край Трън

🔴 Мая Манолова: Няма да позволя да чакам покана да защитавам гражданите, Валери Симеонов да прочете закона (ВИДЕО)





Източник: bgonair





Коментари

горе