Съдбата на баба Венера ще разплаче всички! Живее с 200лв. на месец, моли се някой да купи от цветята ѝ!



Баба Венера е от гр. Рила. Прехвърлила 70-те години, тя пътува два пъти в седмицата до Благоевград, за да продаде цветята си на пазара в града. Попадаме на нея случайно, заинтригувани от тъгата в очите ѝ. Гледа надолу почти през цялото време и единствената жена от пазара, цялата облечена в черно.

Продава цветя. Но не такива, като от цветарските магазини с красиви панделки и нови пъпки. Баба Венера сама отделя коренчета от домашните си растения. Слага ги в кофички от кисело мляко, добавя земя от двора си и се опитва да събере стотинки, за да купи хляба.

"Живея с 200лв. на месец, ако може да се нарече живот. Децата помагат, но и те са много зле. Идвам тук и чакам някой да купи цвете, за да живея".

Купуваме си бегония. Струва 2. 00лв. Сума, която всеки един от нас дава, само за да пие едно кафе. Сума, която дава хляб на тази жена.

Баба Велина не е единствената. Хиляди баба и дядовци правят и невъзможното, за да изкарат някой лев. Продават каквото имат. Оцеляват. Молят се поне децата им да са добре. А децата, те отдавна са заминали някъде. На друго място, където родителите живеят спокойно, а децата са щастливи!

С. Петров


Четете още:

🔴 Молитвата, която привлича прекрасни неща в живота ни

🔴 Браво, има и такива хора: Българин в чужбина с добро сърце дари 1 млн. лева на социални домове у нас

🔴 Дете без крака и ръце вече ходи и пише благодарение на проф. Евгени Дюкенджиев





Източник: Струма





Коментари

горе