Манолова: Няма да позволя на В. Симеонов да ми пречи да защитавам хората



"Валери Симеонов да прочете закона и да не го нарушава. Аз не мога да си позволя да чакам да бъда канена - примерно ако ДКЕВР вдига цената на тока. Мое законово задължение е да съм там, където се обсъждат права на граждани. Законът е над правилника. Призовавам господин Валери Симеонов да прочете закона и да не го нарушава. Не е важно, че е отстранена Мая Манолова, а, че беше отстранен представителят, защитникът на гражданите". Така националният омбудсман Мая Манолова коментира пред Нова телевизия вчерашния скандал на тристранката, от която вицепремиерът Валери Симеонов я изгони с аргумента, че не била поканена.

Манолова бе категорична, че ще пренесе случая в европейските институции за защита на правата на човека.

"Представете си за каква държава говорим, след като институцията, която защитава правата на гражданите, е отстранена от място, където се обсъждат правата на гражданите. Няма да позволя да ми бъде пречено да си върша работата като защитник на гражданите", каза още Мая Манолова.

По темата за пенсионирането на миньорите тя обяви, че и двата синдиката "имат какво да крият" и това било сред причините тя да бъде изгонена от заседанието. "Факт е, че депутатите са го гласували в края на миналата година. Минало е и през въпросната тристранка, от която бяхме изгонени. Защо синдикатите не защитават работниците по темата с пенсионирането на миньорите", пипита омбудсманът.

И допълни: "Аз съм общественият защитник. Работя по различните теми не от вчера, работех и миналата седмица, и миналия месец, и преди това. Не си стоя на бюрото. Бях в рудник "Бабино" и рудник "Бобов дол", бях в палатките при майките, бях в Странджа, обръщам внимание и на всеки отделен случай, получавам сигнали всеки ден. Ако на синдикатите не им харесва, че стоя зад миньори и шивачки, това е техен проблем, който би дал нови теми за размисъл. Но това е моя мисия и няма да позволя някой да ми пречи да защитавам обществените интереси. Рейтингът ми е толкова висок, защото проблемите на хората в България са огромни - във всеки град, във всяка сфера".


Четете още:

🔴 "Тук нищо не ми липсва" - германец разказва за живота си в София

🔴 Откраднаха 100-килограмова скулптура на българин в Чикаго

🔴 НЕ УМРЯХ! ЗАЩОТО ЕДИН ЧОВЕК - САМО ЕДИН! - СЕ ОТНЕСЕ КЪМ МЕН ПО-ВНИМАТЕЛНО.





Източник: Кмета





Коментари

горе