Българин кара колело от Лондон до Париж, още десетки събират пари за черепна операция на Любо



Студентът, блъснат с кола, бил спасен със сложна реконструкция, но костите се резорбирали и сега за него е опасен дори силен дъжд

Левски фемили” прави благотворителен турнир

 “Аз съм голям късметлия, защото в момента мога да дишам, да се движа, да говоря и да съм тук сега.” Това казва 28-годишният Любомир Иванов, чийто живот зависи от поставянето на уникална 3D пластина, която трябва да затвори черепа му и да защити мозъка му.

Любо ще претърпи трета мозъчна операция в края на август.

През 2011 г. той става жертва на инцидент с автомобил в Кипър. 14 дни е в кома и развива посттравматична епилепсия и хидроцефалия. После в УМБАЛ “Света Анна” при втора операция отстранените парчета от черепа му са върнати по местата им. Главата му обаче остава отворена, за да не се повиши черепното налягане.

На мач “Левски” - ЦСКА през април тази година Любо получава епилептичен припадък и е откаран в “Пирогов”. Там става ясно, че поставените обратно “плаващи” парчета от черепа му са се разградили и мозъкът е останал незащитен. Сега пластината трябва да бъде поставена на мястото на липсващите части от костта. Тя ще бъде изработена от специален материал по черепа на Любо. Само за да бъде създадена, са необходими 30 000 евро. Сем. Иванови трябва да ги преведат до края на юли на частната клиника в Хановер, Германия, където по-късно тази година ще бъде извършена операцията.

“Обиколих всички хирурзи тук и съм разговаряла с тях, за да стигнем до Германия. Проблемът е, че у нас пластина може да бъде изработена само частично, нещо толкова голямо не е правено”, каза майката Катя Иванова пред “24 часа”.

Заедно с операцията са нужни 50 000 евро, засега са събрани 14 000. “Много приятели и много непознати добри хора също помагат”, казва майката. Семейството ще тегли кредит.

Въпреки всичко младият мъж е студент по ландшафтна архитектура. Спазва строг режим и опитва да живее пълноценно, но е уязвим дори от един силен порой, а поредният епилептичен припадък може да е фатален.


В края на юни българинът Ленко Димов участва във веломаратон от Лондон до Париж, за да подкрепи Любо.

Миналата събота пък клуб “Пълдин” организира поход до Мусала. Катя и 16-годишната сестра на Любо - Милвена, също изкачиха върха.

На 28 юли “Левски фемили” - организацията, която подкрепя отдадени фенове на ПФК “Левски”, прави турнир в София за каузата. Вече са записани 20 футболни отбора. Отделно пари се събират с търгове на фенски предмети.

“Вярвам, че ще успеем всички заедно и искрено благодаря”, казва Катя Иванова.

Сметката, по която се набират средства за Любо е:

IBAN: BG36STSA93000025353302

BIC: STSABGSF

Име: Любомир Ивайлов Иванов / Lyubomir Ivanov Ivaylov

PayPal: milkmilve@gmail.com


Четете още:

🔴 Манолова: Няма да позволя на В. Симеонов да ми пречи да защитавам хората

🔴 "Тук нищо не ми липсва" - германец разказва за живота си в София

🔴 Откраднаха 100-килограмова скулптура на българин в Чикаго





Източник: 24 часа





Коментари

горе