Българка играе последната любима на О. Дж. Симпсън



Сериалът се снима край Долна Малина, където изграждат копие на къщата на американския футболист

Паула Бариери, това е името на последната любов в живота на футболната звезда Орентал Джейм Симпсън, преди да бъде задържан за убийството на бившата си съпруга Никол Браун Смит и любовника ѝ Рон Голдмън. Бариери е бивша манекенка. Тя е красива, известна и шармантна. Българската актриса Елица Матева ще влезе в нейната кожа заради новата американска продукция NICOLE & O. J. Simpson, която режисьорът Джошуа Нютън снима в България. “Търсим актьори, които визуално да приличат на реалните хора в Америка. Елица ми напомни на Паула. Единственото, което направихме, е да я гримираме и да ѝ сложим перука. Тя се трансформира по невероятен начин, много е талантлива”, казва режисьорът.

Той избира да снима в страната ни заради професионализма на работещите в киноцентър НЛО, който се намира край Долна Малина. Там успяват да му изградят в най-дребни детайли къщата на О. Дж. Симпсън както отвън, така и отвътре.

Някои от сцените

ще бъдат заснети

на Черноморието

Актьорският състав за продукцията е внимателно подбран. Главната роля - на прочутия американски футболист О. Дж. Симпсън, играе актьорът Борис Коджо, по-известен като Лутър от поредицата “Заразно зло”. Коджо е участвал заедно с Брус Уилис в екшъна “Двойници”. Той е основният екранен партньор на Матева. “Когато работиш с толкова опитен актьор, той умее да те предразположи”, казва тя. 


В образа на бившата съпруга на О. Дж. Симпсън влиза Шарлот Кърк. Тя е по-известна като Мелиса от филма “Смъртоносен порок”. Участва още в “Бандитките на Оушън” и “Наръчник на необвързаните”. Малка роля има и Диана Димитрова, позната като д-р Огнянова от сериала “Откраднат живот”. Очаква се NICOLE & O. J. Simpson да излезе

на екран през

лятото на

следващата година

Паула Бариери не е образ, който може да се изиграе от раз. За късмет на Матева режисьорът има специален начин, чрез който работи с актьорите. “Той умее много да ги предразполага, да разговаря с всеки поотделно, за да го въведе в ролята му. Не ти казва: “Това е сценарият, заповядай, справяй се”, пояснява Матева. За да бъде възможно най-пълнокръвната Бариери, сама започнала да гледа видеа с нейни интервюта. “Един вид изучавах поведението ѝ – как отговаря и как се държи”, казва актрисата.

Матева се явила на кастинг, след който получава имейл директно от Джошуа Нютън, че е одобрена за ролята. “Бях много развълнувана. Това е един страшно интересен проект. Темата е позната, но подходът на режисьора е много смел - изобличава някои от дупките в съдебната система на Щатите”, казва актрисата. Нютън години наред е проучвал случая, за да може да го пресъздаде на малкия екран. 


Първата роля на Елица Матева била в хърватски сериал

Елица Матева е живяла извън България почти 10 години. Тя знае английски, хърватски и френски език. В Холандия завършва бакалавър по психология и магистратура със специалност наука за военните конфликти и човешките права. Актрисата прекарва в Сидни, Австралия, половин година на разменна програма за студенти. “Мащабите в страната бяха други. В Холандия всичко е малко, кокетно и сладко, а в Сидни университетът беше на час от квартирата. Обстановката беше съвсем различна. Да не говорим, че вместо гълъби навсякъде е пълно с папагали, които те събуждат сутрин. Беше страхотно”, казва с усмивка Матева.

Тогава живеела до най-големия сърфистки плаж. Един ден решила да се качи на дъската. Заедно с приятелка забелязала къде карат другите сърфисти и се хвърлила в дълбокото. “Едва не се удавих на няколко пъти, тъй като вълните са огромни, а водата те дърпа с някаква невероятна сила”, спомня си Матева. Тогава една учителка я видяла, махнала ѝ с ръка. “Ела сега при мен. Първо, започваш ей тука на плиткото”, казала на актрисата. “Моите опити се изчерпват с това. Не ми стигна половин година да стана професионален сърфист”, смее се Матева.

Преди да отправи поглед към актьорското майсторство, открива в Загреб стартъп компания, която се занимава с маркетинг и реклама. Попадайки в тези среди, на шега започнали да я канят на кастинги. “Пробуди се интересът ми, тъй като актьорското майсторство изследва хората и емоционалния им заряд, мотивацията и поведението им.” Първоначално започнала да ходи на уъркшопи и да чете специализирана литература. Така стигнала до първата си роля. Тя била в хърватски телевизионен сериал.

Образът, който трябвало да изиграе, бил на незряща жена. По собствена идея Матева се върнала в България и разговаряла с момиче, изгубило зрението си. “Тя много ми помогна да се подготвя”, казва актрисата.

В България идва преди около 3 години заради обучение. Благодарение на кастинги и снимки остава в страната. “Така се задържах до ден днешен, въпреки че все още пътувам често”, казва Матева. Смята, че филмовата среда в България се е развила до едно страхотно ниво. “В последните години започнаха да се снимат много филми – чуждестранни и вътрешни продукции. След толкова време, в което съм била навън, виждам, че в страната ни има положителни промени”, казва актрисата.


Четете още:

🔴 Богдана Карадочева се жени три пъти, все по пуловер (МНОГО СНИМКИ)

🔴 Българин кара колело от Лондон до Париж, още десетки събират пари за черепна операция на Любо

🔴 Манолова: Няма да позволя на В. Симеонов да ми пречи да защитавам хората





Източник: 24 часа





Коментари

горе