Само като се сетя за тях и лигите ми потичат, само това мога да ям цяло лято и никога няма да ми писне



Пържено  пиперче с чесън - апетитно, ароматно предястие, подходящ за всяко хранене или пикник. Това е традиционно ястие на Балканите - район, богат на зеленчуци, където се готви изключително здравословна храна от натурални продукти. Фантастично вкусна пържена българска чушка е идеална за силни напитки. През лятото с шиш кебап или млади картофи - това е, което ви трябва!

За това ястие може да използвате и зелени и червени чушки, каквито сърце и душа ви дава. Бързо и вкусно, така че дори и начинаещ кулинар може да се справи!

печен пипер

СЪСТАВКИТЕ

1 кг чушки
2 супени лъжици растително масло
3 скилидки чесън
2 ч.л. захар
1 супена лъжица оцет
целина и копър
сол на вкус

ПОДГОТОВКА

Измийте пипера и внимателно избършете всички капки вода с кърпа - това ще ви спести горещите пръски от олиото при пържене.
Изсипете растително масло върху нагретия тиган. Поставете чушките и пържете под капака за 20 минути. Периодично завъртайте всяка, за да се изпържи от всички страни, докато се образува златна кора.

рецепта с чушки

Готовите пиперки трябва да бъдат меки, плоски и червеникави. Поставете ги в и свалете кората. Отделете стъблото със семена от целулозата.

пържени чушки

Останалият сок в тигана след печене на пиперът ще служи като основа за соса. Изсипете чесъна, добавете оцет, сол, захар, смачкана целина и копър.

пържени чушки

Можете да сервирате незабавно или пък да оставите салатката в хладилника. Бон апетит!

салата от пържени чушки

Такива чушки, приготвени в сладко-кисел сос, могат да бъдат лека гарнитури или в комбинация с други съставки ще служат като отлична храна. 

Тези, които не ядат мазно под каквато и да е форма и следват диета, могат да пекат пипер във фурната до състоянието, описано в рецептата. 

Ако рецептата ви е харесала, споделете с приятелите си!


Четете още:

🔴 Вижте документите от лабораторията във Франция, която също доказа, че у нас има чума

🔴 Разкритие: Делян Добрев снощи се заровил в търговския регистър и открил още нещо за общия бизнес на Йончева и Цветан Василев

🔴 Невиждано! RyanAir анулира 600 полета за следващата седмица





Източник: За Жената





Коментари

горе