Няма българин, който да не трепне при тази прекрасна песен. Тя ни докосва истински (ВИДЕО)



И в делник, и в празник, всеки българин иска да чуе любима песен, която да го докосва както с музиката, така и с изпълнението и с текста си. Песента „България“ на Мая Нешкова е наистина точно такава. Тя е по текст на Цветан Начев, а музиката и аранжиментът са дело на Кирил Икономов. Мая Нешкова е една от любимите изпълнителки на поколения българи. Тя пее още от студентските си години в Естрадния отдел към Българската държавна консерватория. Чудесните й вокални данни бързо й отварят пътя към триото „Обектив“. Веднага след дипломирането си родената в София певица се мести в Благоевград, където става важна част от едноименния оркестър с ръководител Кирил Икономов. Популярността на оркестъра бързо прехвърля границите на България и води до много успешни турнета в Западна Европа, Сърбия и Съветския съюз. 

С Кирил Икономов я свързват не само творчески проекти – двамата сключват брак. През 1995-а година Мая Нешкова прекъсва успешната си кариера, за да роди и отгледа дъщерите си – близначките Веселина и Йоана. Връща се на сцената 10 години по-късно, за да възроди повече от успешно музикалната си дейност.
През 2015 година Мая Нешкова взема активно участие в юбилейния концерт на Мустафа Чаушев „50 години с песните на Мустафа Чаушев“, който се провежда в град София.
През май 2016 година е удостоена от президента Росен Плевнелиев с орден „Св. Св. Кирил и Методий“ – II степен по предложение на министъра на културата Вежди Рашидов за принос в развитието на културата и изкуството. 


Четете още:

🔴 Косьо Филипов: Невероятно, но факт! С този трик изчистих захарта от тялото си за три дни

🔴 Тази различна рецепта за пържени филийки е фурор в Интернет! Стават много бързо и всички си облизват пръстите!

🔴 Само като се сетя за тях и лигите ми потичат, само това мога да ям цяло лято и никога няма да ми писне





Източник: bulmedia





Коментари

горе