Деца откриха и върнаха портфейл с пари



Че доброто е сред нас доказаха деца от Струмяни, които намериха портфейл с документи и пари и го върнаха на собственичката му. 11-г. Георги Красимиров Стоилов, връстниците му Виктор Димитров Димов и Христо Красимиров Христов, както и 13-г. Велизар Николаев Руйков се разхождали в сряда. Близо до сградата на Общинска администрация се натъкнали на портмоне с пари и документи. Учениците веднага информирали и предали на секретаря на общината - Иван Секулов, намерения портфейл с желание собственикът да бъде намерен. Няколко часа по-късно собтвеничката се появила разтревожена в кметството, но тревогата й бързо преминала в радост, след като разбрала, че децата са открили и върнали портфейла.

Тя им благодарила за доблестната постъпка, като ги почерпила с лакомства.

Своите благодарности към децата изказа и Общинска администрация-Струмяни, като им пожелава да бъдат преди всичко живи и здрави, да следват мечтите си и да продължават да бъдат все така достойни и почтени български граждани.

Кметът на община Струмяни Емил Илиев покани децата в началото на следващата седмица в сградата на кметството, където ще им връчи почетни грамоти и подаръци, награда за благородството, което са показали и за добрия пример, който дават.


Четете още:

🔴 С купа, 4 златни, 4 сребърни и 5 бронзови медала се завърнаха младите български математици от Южна Корея

🔴 Чалга до дупка - "Тез червени домати"... Показахме си простотията в Лас Вегас

🔴 Синът на Първанов се потроши с мотор





Източник: Кмета





Коментари

горе