Кака работи в хотел, а там все пестят. От нея ги знам: гениални трикове за блясък в банята! Даже мръсната четка светва като нова!



В наши дни, когато домакините са супер модерни, е важно вкъщи не само да цари чистота, но и почистването да става за нула време !

За да улесним и ускорим процеса на почистване, съществуват простички, но много полезни трикове, в които присъстват малко или никакви химикали . Защото с резен лимон, щипка сода за хляб и няколко доказани компонента ще можете  да почистите всички повърхности  в банята, без да навредите при това на здравето си!





как бързо да почистите банята у дома

Приготвили сме ви 7 великолепни хитрини, с които почистването на банята  ще стане по-лесно и по-ефективно. Перфектната чистота изисква само 60 минути!

как да почистим тоалетната

Бяла като сняг вана
За да  се отървете от пожълтяването на ваната  и да й придадете първоначалния й снежнобял външен вид, за да се отървете от бактерии и мръсотия, ви трябва просто едно чудесно средство!

4 л топла вода се смесват с половин чаша оцет, чаша спирт и четвърт чаша сода за хляб. Нанесете средството върху повърхността на ваната и го оставете да подейства 15 минути. След това измийте с хладка вода. Ще се изненадате колко лесно всичко се отмива!
как да почистим тоалетната

Чист душ
Ако живеете в район с много твърда вода , вероятно сте забелязали как натрупването на котлен камък запушва дюзите на душа. Не е нужно да си купувате нов смесител - използването на оцет ще помогне в почистването на отлаганията.

Ако подвижният душ е събрал много отлагания, излейте  разтвор на оцет в найлонова торбичка и я завържете около душа така, че дюзите да са изцяло потопени в сместа. Оставете да подейства два часа, след това измийте с топла вода.






как да почистим тоалетната

Прозрачно чисто огледало
Почистването на огледалото не е трудно, дори и под ръката да нямате почистващ препарат! Достатъчно е да го напръскате със  смес от водороден пероксид и сода , след което да изплакнете добре с мека гъба .

Можете да използвате и крем за бръснене - след него огледалото не само ще блесне, но и ще спре да се замъглява!
как да почистим тоалетната

Чиста тоалетна
Направете разтвор от 10 мл топла вода , 3 гр.

натриев хидроксид и 2 гр.  лимонов сок (сока добавете постепенно с разбъркване). Използвайте това средство за почистване на ръба на тоалетната чиния.

След като нанесете разтвора, изчакайте 2 часа и отмийте с четка за тоалетна. Тази процедура е особено ефективна, за да се отървете от варовиковите пръстени, които често се появяват на нивото на водата в тоалетната чиния.
как да почистим тоалетната

Тоалетната четка
Ето ви ефективен начин да върнете на старата тоалетна четка отново блясъка и белотата.

Поставете четката в контейнер (който може спокойно да хвърлите след това) с концентриран измиващ препарат . Добавете половин чаша сода за хляб , 2 супени лъжици сол , една четвърт чаша оцет и залейте всичко с  вряща вода . Един час по-късно, четката ще бъде като нова .
как да почистим тоалетната

Блестящи кранове
Да се отървете от ръждата е много по-лесно, отколкото си мислите. За да направите това, поръсете готварска сол върху ръждата, а след това изсипете отгоре лимонов сок .

Лимоновият сок разтваря, а солта ще поеме ръждата по себе си. Оставете средството да действа за през нощта и на сутринта да измийте хубаво с вода. Ще бъдете приятно изненадани от резултата!
как да почистим тоалетната

Чист таван
Отървете се лесно от петна и прах по тавана , като напълните кофа с вода и оцет в съотношение 1:1 . С помощта на обикновен парцал измийте с този разтвор тавана на банята.

Съвет: За да предпазите очите си от падащи капки от разтвора, сложете си очила преди почистването.






как да почистим тоалетната

Сега вече знаете как да направите банята красива, свежа и да я поддържате чиста без проблеми!


Четете още:

🔴 Ваня Джаферович на косъм от смъртта, с Жени преживели истински кошмар!

🔴 Търсих го цял живот, ястието, за което умирам и аз и всички около мен, с него няма как да не спечелите одобрението на всеки

🔴 Неподозирана опасност в дома ви сее главоболие и дори още по-коварни болести! Изхвърлете причинителите веднага!





Източник: За Жената





Коментари

горе