„Къщата-гъсеница“ в Андите е изградена от 12 корабни контейнера



Наречена „Casa Oruga“, тази къща в Сантяго де Чили е построена от 12 транспортни контейнера. Проектиран от архитект Себастиан Ирасабал, домът е поръчан от колекционер на образци на изкуството и е разположен на планински склон с изглед към града и магически надиплените хълмове на Андите. Лесна за сглобяване, екологична и хитра, къщата се радва на много естествена светлина и много чист въздух от планинските върхове.

Sebastian-Irrazabal-Recycled-Containers-Casa-Oruga-Chile-7

Sebastian-Irrazabal-Recycled-Containers-Casa-Oruga-Chile-1

Casa Oruga лежи върху планинския склон в покрайнините на Сантяго де Чили. Напълно вградени в местния пейзаж, тези ръждиво-кафяви „кутии“ от желязо ще стават все по-ръждиви с времето, приближавайки се още повече до естествения червеникав нюанс на местните планини.

Sebastian-Irrazabal-Recycled-Containers-Casa-Oruga-Chile-3

Sebastian-Irrazabal-Recycled-Containers-Casa-Oruga-Chile-4

Макар че се състои от готови компоненти, домът е луксозен. Изграден е от пет дълги, 6 къси и един отворен контейнери. Те очертават своеобразен вътрешен двор с басейн.

Интериорът на Casa Oruga е модерен, светъл и просторен. Общите части са ситуирани в долната част на къщата и са „пълни“ с прозорци от пода до тавана, които разкриват невероятен пейзаж. Хитрото повторно използване на ръждиво-кафявите железни кутии не само е направил по-бързо изграждането на дома, но още веднъж напомня старата максима, че „това, което е боклук за едного, е съкровище за другиго“.

Sebastian-Irrazabal-Recycled-Containers-Casa-Oruga-Chile-5

Sebastian-Irrazabal-Recycled-Containers-Casa-Oruga-Chile-6


Четете още:

🔴 Задължително! Новите водомери с дистанционно отчитане

🔴 Превърна се в мода сред крадците: Крадат окачените отвън резервни гуми на джиповете

🔴 Голяма загуба за Стефан Данаилов-Почина най-близкия му човек





Източник: greentech





Коментари

горе