"Нощ на ансамблите" ще разлюлее Варна и Пловдив



"Филип Кутев", "Пирин" и "Тракия" за трета поредна година излизат заедно на една сцена

6 и 7 октомври

 

Трите най-големи наши професионални ансамбъла за фолклорни песни и танци, емблеми в музикалното и танцовото ни изкуство - ансамбъл "Филип Кутев", "Тракия" и "Пирин", ще разлюлеят Варна и Пловдив в началото на октомври. Над 150 танцьори, певци и инструменталисти ще гостуват в двата града. В морската столица концертът им ще се състои в Двореца на културата и спорта, а ден по-късно трите трупи ще тропнат с обединени сили в зала "С.И.Л.А" в Пловдив. 

С изключително богата, разнообразна и пъстра фолклорна програма съставите ще премерят майсторството си на една сцена, редувайки изпълненията си. За финал всички заедно ще се хванат на шопско хоро. Очаква се фолклорният празник да продължи повече от два часа, а на сцената ще се сменят костюми и изпълнения от различните фолклорни области на България.

Проектът "Нощ на ансамблите" е вече добре познат на ценителите на фолклора, а тазгодишното му издание "Нощ на ансамблите 3" вече бе представено с успех през май в София, където залата бе разпродадена напълно цяла седмица преди датата на изпълнението. 

Цените на билетите са достъпни - от 15 до 35 лв. Могат да се намерят в мрежата на Ticketportal.bg, магазините на "Офис 1", бензиностанции ОМВ и книжарниците "Буктрейдинг", както и на касата на ДКС (за Варна) и касата на Дом на културата "Борис Христов" (за Пловдив). 


Четете още:

🔴 Джена печели първа награда c есе срещу родителските амбиции

🔴 Има хора, които си мислят, че като умре Симеон, ще разграбим всичко!

🔴 Защо е толкова хубаво да отглеждаш дете във Финландия





Източник: СЕГА





Коментари

горе