Борисов: Нямах за цел да се снимам с Тръмп. Аз имам снимки от камината на Белия дом



Съжалявам за тази истерия, която се вдигна в България от хейтърите и платените тролове на БСП. Бог ми е свидетел, пък и вие, че по никакъв начин не сме парадирали. И не сме казали каквото и да било, освен за това, че съм имал разговори с президента Тръмп. Не ни е целта била да се снимаме с някого. Ако на някого това е целта, моята не е. Аз имам снимки от камината на Белия дом. С предишния президент.

Това заяви премиерът Бойко Борисов пред български журналисти в Ню Йорк, където взе участие в 73-тата сесия на ООН.

Надявам се това да престане, защото е непродуктивно и по никакъв начин не е добре да бъде така, каза Борисов.

Българският премиер си направи следните изводи след речта на президента на САЩ Доналд Тръмп пред Общото събрание на ООН:

Това, което чета между редовете - тези, които ще купуват руски газ в Европа, ще имат проблем. Тук вече идва въпросът, най-важният, за цената. Кой ще бъде по-евтиният газ? Затова предлагаме европейския газов хъб "Балкан", интерконектор с Гърция, който да може, ако цената е по-добра на американския втечнен газ, или от Египет, или от Израел, или откъдето и да било, разбира се, на газовия хъб да се търгува. Ако руският е по-евтин, съответно слагаме на бизнес плоскост и само това може да ни спаси, европейският газов хъб, подчерта Борисов.

Пред българските журналисти той съобщи още, че е възложил на финансовия министър Владислав Горанов да обсъди с вицепремиера Красимир Каракачанов възможността за ограничаване на печалбата на производители и търговци при стоките от първа необходимост.

Аз разбирам всички колеги, понеже предстоят избори за евродепутати, и всички се надпреварват да дават кой по-екзотични идеи. Аз не знам как ще фиксираме горна граница на цени. Ако има хляб в такава идея, разбира се, че ще я направим, отбеляза Борисов, цитиран от БНР.


Четете още:

🔴 Роден е Ран Босилек

🔴 12 дни капки от тази древна тибетска рецепта веднъж на 5 години и край с болестите (схема)

🔴 Гаданията на старите българи за човек според деня, в който е роден





Източник: offnews





Коментари

горе