10 природни антибиотици, които борят тежки инфекции



Синтетичните антибиотици могат ефективно да лекуват безброй инфекции, които са подвластни и на т.нар. природни антибиотици. Лекарствата имат множество странични ефекти, които могат да навредят на здравето Ви сериозно. Всички знаем, че колкото помагат, толкова и вредят и затова дори избягваме да четем дори листовките им. Поради това, при не толкова сериозни оплаквания, е препоръчително да използвате

Някои от тях познавате добре, а за други не сте и предполагали, че имат такива мощни свойства. Ние Ви съветваме да се запознаете с тях и полезните вещества, които те съдържат малко по-надолу в статията, за да се уверите в ефективността им.

Ябълковият оцет е богат на ябълчна киселина, която е в състояние да унищожи вируси, бактерии и гъбички.

ябълков оцет

Чесънът е един от най-мощните природни антибиотици. Много пъти в delo.bg сме Ви представяли неговите полезни свойства. Той има силен противогъбичен, антивирусен и антипаразитен ефект. Редовната консумация на чесън може да излекува редица заболявания и да подобри общото Ви здравословно състояние.

салата от краставици и чесън бори холестерола

Обикновено се използва най-вече заради своите мощни антисептични свойства. Можете да си направите чай и да го консумирате в случай на инфекция и треска.

евкалипт

Джинджифилът ефективно лекува настинки и грип и регулира температурата на тялото. Той има свойство да премахва бактериите от организма и да го пречисти от ненужните токсини.

джинджифил

Използва се за лечение на ушни възпаления, проблеми с дихателните функции и при вагинални инфекции. Използва се вагинално с измиване или орално – с гаргара.

естествени, природни антибиотици

Тази билка повишава имунитета и регулира хормоналните нива. Също така, тя може да лекува синузит, писоар, ушни инфекции и грип. Според последното проучване, тази билка може ефективно да унищожи стафилококус ауреус.

Ехинацея

Медът е известен със своите антибактериални, антиоксидантни, противогъбични и антисептични свойства. Чудесен лек срещу всички видове инфекциозни заболявания.

мед

Лукът може да подобри притока на кръв, да облекчи болката и да намали възпалителния ефект.

лукът, рак

Маслиновите листа са в състояние да премахнат наличието на различни бактерии и гъбички и да стимулира растежа на здрави бактерии в организма. Също така, те се справят и доста ефективно с инфекции и възпаления. Приемат се под формата на чай.

маслинови листа за здраво тяло

Канелата има мощни противогъбични, антибактериални и антиоксидантни свойства. Използвана е най-вече за профилактика и лечение на различни инфекции.

канела, вируси


Четете още:

🔴 Всеки родител трябва да види тези СНИМКИ от Пловдив, за да не поръчва после бял ковчег за детето си

🔴 Магически книги на желанията-Изберете за да видите как ще ви се изпълнят най-съкровените мечти

🔴 Пилешките бутчета вече приготвям само така- стават бързо, сочнички и вкусни са, лошото е, че един плик не стига никога





Източник: delo.bg





Коментари

горе