Страдате от разширени пори? Ето как да се погрижите за лицето си!



Почти всеки е страдал от разширени пори. Това е проблем не само на хората с мазна кожа, но и на хората с мазна Т-зона. В някои случаи, в твърде разширените пори се натрупват мръсотия и прах.

Всички козметични продукти за ограничаването на разширените пори невинаги са ефективни и хората с този проблем започват да го осъзнават. Въпреки, че традиционната козметика не може да се справи, има един домашен лек за стесняването на порите и той работи като на магия.

Просто трябва да използвате няколко съставки и те ще ви помогнат да кажете сбогом на разширените пори.

  • Лимонов сок и яйчен белтък.
  • В една чаша се смесват два белтъка и няколко капки лимонов сок. Трябва да получите гъста паста и да я нанесете върху лицето. Пастата трябва да действа в продължение на 15 или 20 минути. След това я измийте. Тази маска ще ви помогне да премахнете всички мъртви кожни клетки и мастния слой по лицето си и ще свиете порите.

  • Лимонов сок и домат.
  • Вземете два домата и ги направете на пюре. Добавете няколко капки лимонов сок и разбъркайте, докато се получи гъста паста. Нанесете пастата върху кожата, като обърнете внимание най-вече на засегнатите участъци. Оставете за около 15-20 минути и изплакнете. Заради киселината в лимона и доматите, масленият слой върху лицето ще бъде премахнат, а кожата ще се регенерира.

  • Краставица, розова вода и лимон.
  • Това е мощна комбинация, която ще ви помогне да премахнете разширените пори по кожата. Първо, почистете с краставицата и оставете месестата част. Вземете една чаена лъжичка розова вода и 3-4 капки лимонов сок и приложете сместа върху лицето си. Оставете да престои около 15 минути. Сместа трябва напълно да изсъхне. След това изплакнете лицето си старателно. Кожата ви ще бъде мека и еластична, а порите ще се свият.

  • Лимон и ананас.
  • Смесете 2 супени лъжици сок от ананас с няколко капки лимонов сок. Вземете една кърпа, накиснете я в сместа и я сложете на лицето си. Оставете да престои около 10 минути и изплакнете. Ананасът съдържа голям брой ензими и е чудесен инструмент за намаляване на разширените пори. Лимоновият сок също има стягащ ефект заради киселинността си.

  • Лимон и бадем.

Отделете няколко бадема, накиснете ги във вода и ги оставете така през нощта. На сутринта смелете бадемите и ги направите паста. Към пастата добавете една чаена лъжичка лимонов сок и разбъркайте. Нанесете върху лицето и оставете да действа за около 20-25 минути. След това измийте. Ще забележите, че порите са станали по-малки.


Четете още:

🔴 Няма нито един косъм по гребена! Преди го хапвах само аз, сега храня с него и косата си - поразителен ефект!

🔴 Всяка година тиквите се търкалят у нас и се чудя какво да ги правя, но след като разбрах за тази рецепта, вече не ни стигат

🔴 Български учени с успешна разработка за ранно откриване на рак





Източник: otbaba





Коментари

горе