Деца за пример от Асеновград




Ученички от Асеновград дават пример на свои връстници. Три приятелки и съседки често чистят улицата и тротоара пред жилищата си от паднали листа и изхвърлени отпадъци. Децата хващат метлите и лопатите почти всеки ден, след като се приберат от училище и се заемат с нелеката задача да направят мястото около дома си по-уютно и приятно за игра.


 


Представяме Ви главните герои в добрата новина днес – Стефани на 11 години, Габриела на 10 години и Виолета на 12 години. Едно от момичетата е възпитаник на СУ "Свети Княз Борис I", а другите две учат в ОУ "Петко Каравелов" в Асеновград.
Младите дами живеят на улица "Захари Стоянов", точно до ДГ "Надежда". Момичетата не чакат покана, а при първа възможност излизат, за да почистят пред вкъщи. Казват, че го правят, защото ги "дразни" това, че са се натрупали много окапали листа, които няма кой да събере, а под тях се събира прах и така се замърсява и въздуха. Трите приятелки предпочитат да вложат усилия от себе си, за да може средата, в която растат да бъде поне малко по-чиста. Идеята се родила е по предложение на майката на Стефани, а децата са я приели и я изпълняват с въодушевление.
 



Четете още:

🔴 Илиана Райковски - красавицата, която проби в Холивуд

🔴 Хасан и Ибрахим емигрираха в Германия, учат в музикална академия в Берлин

🔴 Баща: Момчето ми спаси 4-ма със смъртта си, убиецът му беше на бал и ще става студент





Източник: Актуално





Коментари

горе