Първият термален SPA къмпинг на Балканите е в България



Първият къмпинг у нас със собствен термален СПА център се готви да отвори врати през 2019. Той се намира не другаде, а в СПА столицата на България и Балканите - Велинград. 

Разговаряме лично със собствениците му – млади, амбициозни и предприемчиви съпрузи, които са изчели и проучили всичко за къмпингите в Европа, за да осъществят проекта. Концепцията са заимствали от алпийските къмпинги в Австрия и с гордост споделят, че това ще е най-новият и модерен къмпинг у нас, който напълно отговаря на всички изисквания за най-висока категоризация. Предстоят още малко довършителни строителни работи и обзавеждане, за да бъде пуснат в експлоатация. Предвиждат да работи целогодишно.

"Спа къмпинг Велинград" е разположен на площ от 6 дка, предлага 36 места за настаняване на кемпери, каравани и палатки и както казахме - собствен термален СПА център. Намира се на 15 мин. пешеходно разстояние от центъра на града в посока Юндола. Заобиколен е от горска растителност, която създава усещането за уединение и тишина сред природата. 

Молим да ни разкажат по-подробно за мястото. Започват не с описание на техническите параметри на удобствата, а с "На вратата гостите ще бъдат топло посрещани и приветствани в специално изградената рецепция, оборудвана с компютър, принтер и офис за обслужване на клиентите."  По всичко личи, че в сърцето на това място е поставено отношението към гостите.

СПА центърът ще бъде захранван с прясна минерална вода от един от най-лечебните извори във Велинград. Той ще предлага два вида сауни, парна баня, вътрешен топъл басейн, студен шоков басейн, стая за релакс, душове, съблекални и масажен кабинет. "За тези, които искат да изпитат напълно удоволствието от Спа центъра, ще ви издадем малка тайна - ще има специален чаен бар с традиционни билки за района.", продължават собствениците, отново с мисъл за детайлите на върховното изживяване, доближаващо се до най-добрите глемпинги.

Три са външните басейни оборудвани с шезлонги и чадъри - един детски и два по-големи с различна температура на минералната вода, единият от които е с хидромасаж и изградени лежанки. Всички басейни ще работят целогодишно без прекъсване. 

Създателите на СПА Къмпингът са опознали нуждите на почивката на къмпинг в най-големи детайли. Помислили са за най-малките тънкости на целогодишното къмпингуване. Местата за настаняване започват с размери от 8 х 7 м до 9 x 7м, като са частично с трева, частично чакълирани и валирани - за да няма затъване и подгизване при дъждовно време и сняг. Също така, гостите ще могат да се възползват от голяма механа с напълно оборудвана кухня, където сами да приготвят ястията си и да се събират с приятели. Уютът ще е гарантиран от голяма родопска камина и перфектна гледка към планината през френските прозорци. За студените месеци, на долно ниво в сградата ще бъде разположена зала за игра - тенис маса, настолни игри, както и вътрешен детски кът. А за лятното време за най-малките гости е изграден външен детски кът. Игрището за тенис корт е другата отличителна черта на къмпинга. 

Спа къмпниг Велинград ще предлага всички стандартни удобства - ток и вода до всяка къмпинг единица, безплатен интернет (wifi), зона за миене на съдове, с пералня и сушилня за дрехи, санитарни възли и бани.

Самият къмпинг няма да разполага със собствен ресторант, но в непосредствена близост гостите ще могат да избират измежду няколко заведения за хранене - "има за всеки вкус и нагласа", както ни споделят с усмивка.

,В случай, че моделът на първия СПА къмпинг в България се окаже печеливш, собствениците му са готови да разширят терена с допълнителни 4 дка. Мястото ще се превърне в истински рай на земята - през него минава рекичка, и това го доближава максимално до непокътнатата свобода на природата, облагородена със съвременни удобства по естествен начин.

Цветомира Цоцова


Четете още:

🔴 Живея в България и никога не съм се чувствала по-щастлива и по-жива

🔴 Двама нашенци подлудиха квартала на богаташите в Солун, издирват ги в цяла Гърция

🔴 Арестуват Стоянка на рождения й ден





Източник: camping





Коментари

горе