Сирак оцелява като дървосекач



4,4 години след трагедията в "Миджур"

Сам се грижи за братчето си, взривът уби родителите им

Като дървосекач оцелява кръглият сирак Павел от село Средогрив. Момчето остана и без двамата си родители след взрива в завода "Миджур" край село Горни Лом на 1 октомври 2014 г.

Четири години и четири месеца след фаталната експлозия момчето само се грижи за братчето си Иван. Павел не спира да сече, подкастря, реже и цепи дърва, за да изкарва прехраната за двамата. Наред с това 24-годишният мъж кара всяка сутрин братчето си на училище в Белоградчик.

"Справяме се някак с живота. За домакинството и прехраната се грижим с моята приятелка. Отглеждаме зеленчуци в градината и така си облекчаваме бюджета. Много хора ни помогнаха със средства веднага след смъртта на мама и татко, за което им благодаря от сърце", сподели пред вестника Павел.

Още един удар претърпяват Павел и Иван през юни 2018-а. Тогава са оправдани и четиримата обвиняеми по делото за взрива в завод "Миджур", при който освен родителите им загинаха още 13 души.

Бившият собственик на завода Валери Митков, ексслужителката в предприятието Палма Иванова, която е отговаряла за безопасността на труда, бившият началник на отдел "Контрол на общоопасните средства" в МВР Божидар Василев и Ивелина Бахчеванова - бивш директор в икономическото министерство, са оправдани по всички обвинения.

"Затвор доживот е малко за виновните за смъртта на родителите ми. Но каквато и присъда да получат, майка и татко няма да се върнат. Работя каквото намеря и не се притеснявам от това. Трудно е, но ще се справим", споделя още Павел.

Двамата с Иван са абсолютно сами, след като и 85-годишната им баба почина малко след взрива.

"Павел е борбено момче и не гладуват със сигурност. Неговата приятелка продължава да е с него и му помага. Идват си през 2-3 дни тук, по-често са в Белоградчик, където Павел има дял от апартамент на чичо му", сподели пред вестника кметът на с. Средогрив Красимир Кирилов.


Четете още:

🔴 11 неща, за които не сте длъжни на никого (дори да си мислите обратното)

🔴 15 златни правила за здравословно хранене

🔴 30 минути змия в „Гранда” в Пловдив е висяла от тавана, никой не посмял да я хване /СНИМКИ/





Източник: Днес.БГ





Коментари

горе