Змия ухапа млада майка, докато разхождала бебето си



Змия ухапа млада жена в Горна Оряховица. Инцидентът се случил в неделя следобяд, докато потърпевшата разхождала в квартал „Пролет“ 3-месечното си бебе и кучето си. Ненадейно влечугото изпълзяло от тревата и нападнало майката като забило зъбите си в подбедреницата на левия й крак. Жената веднага е транспортирана в Спешно отделение на МБАЛ „Св. Иван Рилски“, където за щастие на смяна била д-р Виолета Пашова, единственият токсиколог в областта. Установено е, че змията не е отровна и затова не било необходимо поставянето на антидот. Медицинският екип обработил раната и преценил, че не се налага хоспитализиране на младата майка в реанимация, а и тя самата отказала, тъй като нямало кой да поеме грижата за бебето й. Жената се отървала с уплаха и леко зачервяване на ухапаното място.





„Имала е късмет, че змията не е отровна. Нямаше никакви клинични прояви на отравяне. Тъй като все пак има проникване в кожата, съм й обяснила, че при евентуален възпалитен процес трябва да посети хирург, който да изпише антибиотик“, обясни д-р Пашова.

Въпреки че няма отравяне, случаят шокира горнооряховци, тъй като мястото на инцидента се намира само на 10 метра от детска площадка и футболно игрище. Хората са притеснени, защото със затоплянето на времето змиите стават все по-активни.

Медиците са категорични, че ако човек бъде ухапан от пълзящите, трябва незабавно да потърси медицинска помощ. Докато пристигне лекарският екип, раната следва да бъде дезинфектирана с риванол или спирт.. Пострадалият не бива да се движи и вълнува, защото това благоприятства за по-бързото разпространение на отровата.

Галина ГЕОРГИЕВА


Четете още:

🔴 Търновски уролог работи с най-съвременния метод за диагностика и лечение на рак на пикочния мехур | Вестник Борба

🔴 Лечителят от Горна Оряховица Георги Петков помага с енергия, молитви и вяра

🔴 Ето го баровския дом на Коко Каменаров и Радина (СНИМКИ)





Източник: Борба.БГ





Коментари

горе