Днес: Изтормозената Магда напуска "Дома на ужаса"!




Прикованата на легло бивша медицинска сестра в Кърджали ще напусне днес „Дома на ужаса”. Социални служители ще изведат възрастната жена и тя ще бъде настанена в Център за хора с увреждания в първомайското село Езерово, съобщава пред всекидневника „24х7 Родопи” шефът на дирекция „Социално подпомагане” в Кърджали Цветомир Хаджиев. От Общината ще съдействат със специализиран транспорт.






„Заповедта е готова, всички медицински изследвания са направени и днес жената ще бъде транспортирана и настанена в Центъра, в който за нея ще бъдат полагани специализирани грижи”, посочи Хаджиев.
Както вече писахме, социалните в Кърджали се свързаха с три подобни институции в Асеновград, Първомай и Неделино. Свободно място за кърджалийката и готовност да бъде настанена възможно най-бързо се намери в Езерово.
Така 71-годишната жена, която живее в нечовешка мизерия в дома си в квартал „Възрожденци”, ще намери качествена грижа и лечение.






Припомняме, че жената от години е прикована на легло в жилището си, което 24rodopi.com първи показа във видео репортаж. Не може да стане, не може да излезе, не може да се самообслужва, а за нея твърди, че се грижи безработният й син. Живеят със 150 лева на месец, заради удръжки по кредит, направен за операция. 28 години жената е работила като медицинска сестра. Сега живее в потресаващи условия.
„Съобразихме се с желанието на жената и сина й, тя да бъде настанена в Център, възможно най-близо до Кърджали”, допълни шефът на социалните.


Четете още:

🔴 4 зодии, които дават лоши съвети

🔴 Фирмата на Кристиян: Той обучаваше ГДБОП по киберсигурност, конкуренти са го натопили

🔴 Бият руски туристи в Гърция ВИДЕО





Източник: rodopi24





Коментари

горе