Първо българско училище в Уисконсин Делс



На 29-ти септември т.г. Trinity Lucheran Church в щата Уисконсин oтвори вратите си, за да приюти Първо българско училище в Уисконсин Делс – новосъздадения филиал на училище “Джон Атанасов” в Чикаго.

Безграничният ентусиазъм на група родители и доброволци, обединени  под вещото ръководство на г-жа Илка Борисова, преподавател и администратор с дългогодишен педагогически стаж в България, направиха възможно това събитие.






Началните стъпки на новото училище бяха подпомогнати от учителския колектив от Чикаго, с дейното участие на г-жа Виолета Петрова, училищен ръководител на БУ “Джон Атанасов”. Тридесет и пет българчета и в този, отдалечен от България град в САЩ, ще имат вече свое българско училище.






След тържеството Златина Костова, преподавател по история в училище “Джон Атанасов”, сподели развълнувано:

“Днес имах невероятното щастие да присъствам на нещо изключително – раждането на ново българско училище от “другата” страна на океана. Учители, които отказват каквото и да било заплащане за труда си, родители, които остават в класните стаи, за да помагат на преподавателите като доброволци, деца със светнали погледи и сияещи усмивки… Енергия, която не може да се опише, чистата искра, възрожденското начало… Живо е!”






На добър час, мили българчета и сънародници! Запазете тази чиста и вдъхновяваща енергия завинаги!

 

Първо българско училище в Уисконсин Делс

.


Четете още:

🔴 12 години затвор застрашават старозагорката, която уби изнасилвача си (ВИДЕО)

🔴 Гадателката на Берлускони Теодора Стефанова: Българите от чужбина ще се върнат след 10 години!

🔴 Александър Михайлов, синът на прочутия актьор Васил Михайлов, починал от тежка болест





Източник: Euro Chicago





Коментари

горе