Архимандрит Христодул разваля магии с Киприяновата молитва






“В XXI век, в ерата на компютрите и високите технологии, все повече са хората, които се връщат към суеверията. Идват при мен да търсят изцеление против уроки, за задомяване, за любов и защита, за разваляне на магии. Сам Бог ги води”, разказва архимандрит Христодул, игумен на Лопушанския манастир.

С благата си реч и въздържание той прогонва бесовете, злите сили и прави чудеса. Киприяновата молитва неслучайно е смятана за най-мощната молитва, която се чете срещу магии, уроки и болести.

Това далеч не е обикновена молитва - има важни особености, с които трябва да се запознаем, преди да я приложим. По принцип е възприето, че Киприянова молитва се чете само от свещеник. От нея заклинанията на враговете падат.






“Най-напред трябва да се знае, че църквата е Божие творение. Сам Иисус Христос е дарил 12- те апостоли да лекуват, да изцеряват, да прощават, да гонят бесове. Самият свети Киприян е епископ и автор на богословска литература. Създател е на каноничното учение за единството на църквата и нейната йерархическа структура. Той бил магьосник. Наричали го Картагенски, защото живял в люлката на християнството. Бил покръстен още през 248 г., но остава известен с езическото си име. Бил син на заможно семейство езичници, които вярвали в телеца и принасяли в жертва своите деца. Завършил много школи и бил надарен с бистър ум, но му липсвал Свети Дух и

приема

християнството,

за да се пребори

със злите сили”,

обяснява игуменът.

Според него човек в днешно време нарушава някои от 10-те Божи заповеди и Бог не го дарява със своята благодат.

“Злите сили ни нападат през тъмната част на деня, а падналите ангели се превръщат в демони”, разказва духовникът.

Той подчертава, че е дадено на човека да се изповяда, да му се опростят греховете и да се изправи в своето християнско достойнство.

“От ревност тези зли сили ни нападат”, предупреждава архимандрит Христодул.






Киприяновата молитва е много силна, казаното пред чудотворната икона на Света Богородица в Лопушанския манастир, от чиито очи потекло миро, разваля магията. А магията може да бъде написана с кръв, с мастило, скрита под праг, в камък, дърво, къща и може да бъде заличена, уверява монахът.

Дядо Христодул покрива омагьосаните с епатрахила си и чете:

“Всичко лошо, което можех, правех, затова, Господи Боже наш, приеми моята смирена молитва и направи така, че който страда от лош дух или бъде омагьосaн от магията, която пречи на Твоите люде и домa им веднага, където се прочете тази молитва с вяра пред Бога, да се освободи в името на Отца и Сина ,и Светия Дух. Амин.

И откъдето и да е изпратена тази магия, нека се разпръсне от Твоите раби и със силата на Честния и Животворящ кръст, който прогонва всяка вражеска сила. Амин.

Ако магията е

сложена в праг

или в кожа,

или в желязо, или под камък, или под земя, или под дърво, да се разпръсне като дим, или ако е написана с мастило или кръв човешка, или кръв на добитък, или на риба, или с каквото и да е направена, нека се разпръсне от Твоите раби.

И ако магията е вързана с много възли или в кости прекарана, или в гроб през иглени уши, или в бунар хвърлена, или с каквото и друго да е направена, нека се освободят Божиите раби (четат имената на хората, омагьосани от злонамерени - б.а.) от всякакво зло действие на нечестивия дух, така щото с дръзновение да казват: Господ е мой защитник, няма да се уплаша от никакво зло.”

Архимандрит Христодул помогнал на семейна двойка, която 20 г. нямала деца.

50-годишната жена правила 6 пъти опит да забременее инвитро. Сега се радва на 6-месечно момиченце и не забравя да се връща в светата обител да благодари. Напразно ходели по врачки и баячки.

Чудото станало и с четвъртокласника Софрони, кръстен на дядо си, от монтанското с. Горна Лука. Момчето карало колело, когато ненадейно го блъснала кола. Пострадало тежко и с черепна травма било прието в болница. Лекарите му давали 3 дни живот.






Възстановяването било трудно. Архимандрит Христодул прочел Киприяновата молитва на негови дрешки, сложени до иконата. Постепенно детето се подобрило и понеже не било кръстено,

го довели в

инвалидна количка

да приеме Светото

кръщение.

Сега проходило и расте, само едната му ръка останала леко неподвижна.

“Четох им, независимо че детето не е кръстено, защото Иисус Христос е казал: “Оставете децата да дохождат при мен!”, обяснява божият служител.

Използвал думите на Киприян и да издейства закрила свише за професора по музика и известен пианист в САЩ Иво Калчев от Монтана. Посъветвал го да изхвърли всички фетиши, които е събирал - жаби, слончета, статуетки на Буда и други божества, маймуни и какво ли не от пътуванията си по света. Важна е вярата”, убеден е Христодул.

“Отделям по половин час за всеки човек, който се оплаква от вещери, заклинания, че му е направена магия. После животът им се променя.

Малцина са свещениците, които го правят, заради това, че не спазват пост и молитва, а и в градските църкви са прекалено заети с опела за мъртвите. Киприяновата молитва изисква предварителна подготовка както от страна на свещеника, така и от страна на човека, на когото ще се чете молитвата.

Няколко дни преди да се чете молитвата, трябва

да се спазва строг

хранителен и

душевен пост

Въздържанието е задължително.”

Архимандрит Христодул води аскетичен живот, отрекъл се е от светските съблазни. Той успокоява деца, наплашени от животни, и връща съня им, дава надежда на бедните и отчаяните.

Така един ден при него дошла Елена.






“Забелязах, че нещо нещата започнаха да се закучват - не върви и не върви. Мисля, че е, защото се похвалих пред една жена за нормалния си живот, а видях в очите ѝ змийчета на завист. Сякаш ме урочаса. Дядо Христодул с Киприяновата молитва ме върна в правия път - да изпитвам радост от труда си, а не тегоба. Проумях, че църквата е моят дом, и ми потръгна - най-вече върнах спокойствието си”, благодарна е Елена.

За магьосниците Христодул обяснява, че не са организирани, те се опитват да пренасят някаква информация, свързана преди всичко с печелене на пари. Правят хората зависими с различни хватки, за да ги посещават по няколко пъти и да им плащат.

А Иисус Христос е казал:

“Даром получихте, даром давайте!”.

Отец Христодул напомня, че християните, които редовно се причестяват, тях Бог ги пази.


Четете още:

🔴 Как Русия ни избра Батенберг за княз и отхвърли сърбин и румънец

🔴 Пол Маккартни поздрави бургазлия, завършил най-престижната академия за сценично изкуство в Ливърпул

🔴 Горнооряховска хубавица спечели специална награда от международен конкурс за красота в Турция





Източник: spomen





Коментари

горе