Как да се отървем от папиломите



Папиломите засягат хората от много години насам. По принцип те не са опасни, но могат да бъдат грозни и дори заразни. Съществуват различни средства за премахването на папиломи.

Но преди да предприемете каквото и да било действие, най-напред се консултирайте с лекар.

Ако все пак сте решили да опитате с домашни методи на лечение, ето няколко изпитани рецепти, които ще ви помогнат да се отървете от папиломите.





Масло от чаено дърво

Това което ви е нужно са няколко капки от маслото от чаено дърво и две супени лъжици вода. Добавете олиото към водата, разбъркайте, намажете засегнатото място и оставете да изсъхне. Повторете това 5-6 пъти на ден. Маслото от чаено дърво е мощен антисептик, който убива повечето бактерии и това го прави подходящ за третирането на папиломи.





Прополис

Нужни са ви четири капки от прополиса, памучен тампон и лепенка. Намазвате засегнатото място, покрива те с памучния тампон и фиксирате с лепенката. Тази процедура се повтаря по два пъти на ден. Прополисът предпазва от инфекции и има антибиотични и антивирусни свойства.

Ябълков оцет

Нужни са ви няколко капки от оцета върху памучен тампон и лепенка. Трябва да напоите тампон, да го сложите на засегнатото място и да фиксирате с лепенка. Трябва да го оставите за една нощ, правете тази процедура всяка вечер в продължение на седмица. Поради високото съдържание на киселина в оцета, той много бързо разрушава папилома.





Смокини

Намажете засегнатото място със пресен сок от смокиня и оставете да изсъхне. Процедурата се прави по три пъти на ден в рамките на две седмици. Сокът от смокиня съдържа антиоксиданти и антивирусни вещества, които го правят много ефективен.





Аспирин

Стрийте 4 таблетки аспирин в 2 супени лъжици вода и разбъркайте добре. Намажете засегнатото място, покрийте с марля, фиксирайте с лепенка и оставете за една нощ. Правете процедурата всяка вечер в продължение на седмица. Салициловата киселина, която се съдържа в аспирина, го прави лидер в третирането на кожни проблеми. Също така това е и един много евтин метод в сравнение с всички други продукти предлагани на пазара.


Четете още:

🔴 15 трика за готвене, откраднати от най-прочутите готвачи

🔴 Кестенът – новата стара суперхрана

🔴 Подслушва ли ви телефонът?





Източник: ezine





Коментари

горе