Ето какво трябва да ядем на закуска, за да отключим процеса на слабеене и да събудим метаболизма:



За да отслабнем често пъти просто диета не е достатъчна. Съществуват правила за това, кога какво е добре да се яде така, че да подпомогнем естествените храносмилателни процеси в тялото, а не да им пречим с някой драстичен режим.

Ако ги спазваме, отслабването не само ще е неусетно, но и ще задържим свалените килограми за по-дълго време.





Известна австралийска диетоложка съветва как трябва да изглежда закуската ни, за да подпомогне отслабването. Ето няколко прости правила на закуска , които ще отключат процеса на слабеене .





зелен чай

Денят според Сузи Бърел трябва да започва с изпиването на между 300-500 мл вода за хидратиране след нощната почивка и за задействане на храносмилателната система. Диетоложката препоръчва сутрин да се пие също билков или зелен чай. Кофеинът подобрява метаболизма и подпомага отслабването. На любителите на кафето Бърел препоръчва да го пият без мляко, пише в. "Дейли мейл", цитиран от БТА.

По отношение на закуската съветът на диетоложката е тя да бъде протеинова за регулиране на нивата на кръвната захар. Стартът на деня с протеини освен това допринася за по-продължително усещане за ситост. Така се избягва похапването на изкушения и допълнителни калории до обяд.





закуска с плодове

Сузи Бърел препоръчва освен това да се консумират и фибри - до 20-30 грама дневно. Желаещите да отслабнат могат да започват деня със закуска с плодове, добавени към йогурт или овесени ядки. Фибри могат да се набавят и от зеленчуци, трици и пълнозърнест хляб.

Диетоложката не препоръчва денят да започва със сладко, за да се избегнат последвалите пориви за набавянето му. Поради тази причина е добре от сутрешното меню да се изключат продукти като бял хляб, кекс, кифли, подсладени плодови млека.





Съобразявайки се с тези простички наглед съвети, ще успеете не само да свалите няколко ненужни килца, но и да останете сити и бодри през целия ден!

Бъдете здрави!


Четете още:

🔴 Ваня Червенкова смъкна 10 кг от снагата си за месец, но не с прочутата си диета - ето тайната ѝ (Снимки)

🔴 Изключете тези риби от менюто си, защото крият сериозна опасност

🔴 Вече 10 години в храма на любим светец стават безброй чудеса





Източник: За Жената





Коментари

горе