Изнасилена, удушена... 35 г. по-късно истината изплува – братовчедът!?



Случаят с изнасилено и убито 18-годишно момиче в Уисконсин отпреди 35 години най-накрая е разгадан, след като полицията сравни ДНК доказателства с генеалогична база данни.





Трейси Хамерберг е намерена изнасилена, пребита и удушена до заснежена алея в Зауквил, северно от Милуоки, на 15 декември 1984 година.

Бруталната ѝ смърт остава неразгадана в продължение на три десетилетия, когато шерифът на окръг Озаукие разкрива, че базите данни на ДНК са помогнали да заловят нейния убиец.

Властите твърдят, че Филип Крос, който по онова време е бил 21 години, е отговорен за убийството на Хамерберг.

Крос обаче умира от предозиране с наркотици през 2012 г.

Въпреки че властите създават ДНК профил от спермата, открита по тялото на Хамерберг, те така и не успяват да намерят заподозрян.





Едва този март разследващите започват да разглеждат генеалогичните бази данни, за да видят дали този ДНК профил съвпада с някой от роднините на убиеца. И изследователите откриват... материалът съвпада с втори братовчед на жертвата.





Създават родословно дърво, въз основа на роднините на втория братовчед, за да се стесни кръга на заподозрените. Крос е определен като възможен заподозрян през август. Оригиналният ДНК профил след това се съпоставя с ДНК, получена от аутопсията.





От кабинета на шерифа казаха, че Крос е щял да работи нощна смяна в района на престъплението около времето, когато жертвата е била убита.

Навярно Трейси е била с приятели на бар през нощта, а разследващите смятат, че момичето се е прибрало с Крос, след като е приключил работа.


Четете още:

🔴 Аз съм кардиолог - ето 9-те опасни храни, които забранявам на близките ми да ядат:

🔴 Ето ги най-големите царе на манипулацията в Зодиака - така ще ви изработят, че свят ще ви се завие:

🔴 Внимание! Прочетете това, за да не ви върнат, когато отидете да гласувате!





Източник: glas





Коментари

горе