Възкръсна евтиният шопинг в Одрин, пуснаха екскурзии за 35лв.



Ако има някаква част от международния туризъм, която да се е изправила на крака светкавично след отварянето на границите, то това са шопинг пътуванията до Одрин. Заради евтината турска лира, която в момента се равнява на 0.23 лева, туроператорите побързаха да рестартират  организираните автобусни екскурзии до първия град след българо-турската граница. Воаяжът от Пазарджик до Одрин излиза 35 лева, а пътниците от Пловдив и Асеновград плащат по 25 лева, като в програмата са включени и посещение на Музея на здравето и българската църква "Св. св. Константин и Елена".

Иначе маршрутът е ясен - мол "Ераста", Outlet Magi, Синият пазар и перилната борса

Планувано е екскурзиите да са всяка събота. В момента на границите не се изискват PCR тестове, само носенето на маски е задължително и на открито, и на закрито.





Откакто трафикът се отпуши, на ГКПП Капитан Андреево е истинска лудница. Чакането е по няколко часа, разказват редовни пътници. Но пък сметката от пазаренето излиза. Според брошурата на хипермаркет "Мигрос", любим на нашенци, в момента килограм картофи струва 1 турска лира, или точно 23 стотинки. Намалението е с 50%. Прясното мляко е 1,14 лева, или наполовина по-евтино от българското. Червените чушки са намалени на под 4 лири  и така килограмът излиза под левче. Ученическите пособия също излизат по-евтини от нашия пазар. Тетрадка от 80 листа, голям формат, например се купува за 67 стотинки. Прахосмукачка на "Електролукс" излиза 167 лева, а шарени слушалки за тийнейджъри струват под 7 лева. 

Перилните препарати и дрехите обаче са цел №1 на нашенци





Въпреки че често пътуващите съобщават, че цените са вдигнати независимо от ниския обменен курс на лирата, качествени реплики на спортни облекла от две части могат да се намерят и за под 40 лева. Но дори и в мола, където пазарлъкът не е много приемлив, хората казват, че е имало пробиви и са им намалявали допълнително желания артикул. 





Изгодно е да се купуват от Турция и лекарства, стига да знаете тамошния аналог на медикамента и да имате рецепта. Характерно за комшийската страна е, че цените във всички аптеки са идентични - без значение дали са  в мола, или в някой квартал на града.

Измама след границата в Турция! Лъжеполицаи глобяват българи за маски

Неприятна история сподели потребителка на мрежата. Преди дни нейният съпруг преминава границата с Турция и почти веднага е спрян от "полицаи". Те са му поискали 40 лева глоба заради това, че не е носил маска в колата си.

Жената разбира, че съпруга ѝ е измамен от свои познати, запознати със подобна "схема". Цел на измамниците са коли с българска регистрация, в които има малко пътници.





Тя съветва всички пътуващи да изискват полицейски документи от служителите на реда. Според нея процедурата при проверка включва представяне на паспорта, а при наложена глоба се издава фиш, който може да се плати до две седмици.

В Турция действително има изискване за носене на маски на публични места и глоби за тези, които не спазват мярката.





В коментарите потребителите споделят и други случаи на подобна измама, а някои изразяват възмущение, че подобна наглост се разиграва съвсем близо до граничния пункт. Те пишат, че преди същите лица са продавали турски знамена за сумата от 20 лв., но са решили да започнат да припечелват повече по незаконен начин.

Повече от коментарите вижте тук:





Надяваме се виновниците да бъдат разкрити и наказани. Преди преминаване на границата, призоваваме нашите съграждани да се запознаят с действащите противоепидемични мерки и процеса на налагане на глоби в държавите, в които ще пътуват.


Четете още:

🔴 Вместо сватба Нанков изкачи връх Мургаш с булката си

🔴 Погребали Милен Цветков тайно от последната му любов

🔴 Като нов! Любо Нейков се втали драстично, неузнаваем е / СНИМКА





Източник: Марица





Коментари

горе