Гриша Филипов с тайна внучка в САЩ (СНИМКИ)  



Семейна драма тресе родата на видния БКП функционер Гриша Филипов. След 40 години мълчание се оказа, че покойният министър-председател на България има тайна внучка в Америка, която едва ли е наясно с биографията си и кръвната си връзка с прочутия комунистически деец, който не е между живите вече 26 години.






Синът на Гриша Филипов – проф. Лъчезар Филипов, който изследва НЛО, едва сега призна, че има „незаконно дете“, за което никога не е говорил. „Истината е, че имам дъщеря, която е от брак, който не признавам. Не говоря за него, защото за мен тази връзка нищо не означаваше. От нея имам дъщеря Величка. Не знам дали точно думата е тайна за тази дъщеря, но в публичното пространство не се знае за нея. Тя се казва Величка, носи името на моята майка и в момента живее в Щатите. Вече сигурно е 40-годишна, но не поддържам връзка нито с нея, нито с майка ѝ“, разкри астрофизикът. Проф. Филипов потвърди, че е признал дъщеря си навремето, но впоследствие с майката на наследничката си се скарали жестоко и така той се отказал и от двете.






Проучване на „Ретро“ установи, че тайната внучка на Гриша Филипов наистина живее в Америка, по-точно в градчето Форт Лоутън Бийч в щата Флорида, което се намира на брега на океана. Пред американските си приятели тя не е известна като Величка, а като Вили, а фамилията ѝ вече не е Филипова като на известния ѝ дядо, а Елингър като на нейния съпруг. По професия тя е агент на недвижими имоти, но списъкът ѝ с хобита е безкраен. Вили се занимава с гадателство, със спасяване на животни в беда, пътуванията и фотографията също са сред хобитата ѝ.

Заедно с мъжа ѝ все още не са родители, но пък се грижат за няколко кученца. От българските роднини Величка поддържа връзка единствено с братовчедка си – писателката Людмила Филипова, която пък от години е скарана с чичо си Лъчезар Филипов.






Гриша Филипов има общо трима синове. Орлин, Лъчезар и Чавдар. Големият – Орлин Филипов, беше икономист. Дълго време заемаше поста генерален директор на „Мултипликационни филми“ в кинематографията. Умира млад при мистериозни обстоятелства. По-малкият му брат Чавдар го намира починал, но така и не се разбира дали си е отишъл от естествена смърт. Людмила Филипова е негова дъщеря, има и сестра Ани. Самият Чавдар, който бил служител на министерство, е убит пред дома си, а разследването е прекратено. Неговите двама синове все още поддържат връзка с чичо си Лъчезар, а единият от тях живее в Брюксел.


Четете още:

🔴 Убитата кондукторка работела в автобуса, който минал през нея

🔴 Важна новина за пенсионерите: Възможно е голямо увеличение на парите им

🔴 Наплив на българи в турските курорти заради срива на лирата





Източник: Ретро





Коментари

горе