Лили Иванова пометнала след тежък кръвоизлив  





Списъкът с мъже в живота на Лили Иванова е твърде дълъг и за повечето от тях тя не обелва и дума. Двама обаче са тези, от които естрадната звезда е очаквала дете – първият ѝ съпруг д-р Георги Павлов и музикантът Здравко Радоев.

Заради гинекологични усложнения и нелеки операции, които примата претърпява, тя се разминава завинаги с мечтата да бъда майка. Именно невъзможността да роди дете станала причината за разпада на първия от нейните злополучни 3 брака, за който тя никак не обича да говори.
И до ден днешен в интервютата си Лили споменава с добро само един от своите мъже – композитора Иван Пеев, който се спомина през есента на 2018 г. Към останалите си любовници се отнася с пренебрежение, а за д-р Павлов, който първи успял да я отведе до олтара, е говорила само в биографичната си книга.






Когато се омъжила за него, естрадната икона е била все още никому неизвестната Лиляна Иванова Петрова. С него се запознала, докато работела като медицинска сестра. Оженили се по настояване на неговата майка и Лили отишла да живее с мъж, свекър и свекърва в семейната им къща в Перник. Бащата на д-р Павлов, който бил миньор, я приел като дъщеря. Свекървата обаче била много недоволна, че синът ѝ е взел „проста медицинска сестра“, която на всичкото отгоре искала да става певица. Освен че непрекъснато със сина ѝ тормозели Лили психически, издевателствали над нея и физически. Редовно я карали да мъкне тежки товари, които били непосилни за миньонче като нея.






„Зима, дъжд, сняг, кал – аз, с едни галоши, отивам с две кофи и мъкна вода от тази чешма, за да имаме в къщата вода. То толкова тежах – колкото две кофи вода, и затова може някои здравословни мои проблеми, които се появиха по-късно, да са предизвикани от тази груба работа. Сега, не знам, не мога да виня никого. Божа работа е всичко“, казва в книгата си примата на родната естрада.
Най-много я съсипвал фактът, че семейството на съпруга ѝ не спирало да настоява двамата да имат дете. В същото време Лили тъкмо прохождала в музиката и пътувала всеки ден с влака от Перник до София, за да си търси концертни изяви. Все пак успяла да забременее, но бебето загубила по време на участие в Разлог. Изведнъж усетила режеща болка в стомаха. Колегите ѝ я закарали с раздрънкания им микробус до Петрич. В продължение на 2 часа певицата чакала на носилка в коридора на болницата да стане 7 часа, за да дойдат лекарите. Болките ѝ се усилвали и в един момент тя започнала да усеща, че се задушава.






„Започнах да удрям колкото сили имах по стената, но без резултат – от другата страна бяха тоалетните. По едно време любопитството на някаква случайна жена ме спаси. В този момент аз имам убийствен кръвоизлив в корема, който потиска органите и центъра на дишане. Коремът ми продължавал да се пълни с кръв през цялото време и да ми пречи да дишам. Всичко беше пълно с кръв!“, спомня си кошмара Лили. Певицата загубила много кръв и макар че нейната кръвна група А не е от редките, се оказало, че няма банка, за да ѝ прелеят. Тогава един от лекарите се съгласил да стане кръводарител и така я спасили, а след години, когато станала мегазвезда, я издирил и искал пари за услугата.

След драматичната случка нейният съпруг д-р Павлов пристигнал, за да я вземе от петричката болница. Прибрали се с теснолинейката. Влакът бил претъпкан с пътници и се наложило, тъкмо излязла от болницата, да се вози права в коридора цели 3 часа.






Д-р Павлов преминал окончателно в историята след година и малко семейно съжителство. Но доста преди това той вече не значел нищо за Лили. Тя искала около себе си музикант, който да ѝ помага в кариерата. Още докато била омъжена за него, се увлякла по колегата си Здравко Радоев, с когото също били на косъм да станат родители. „Когато получи извънматочно забременяване втори път, пак бяхме на турне в Петрич. Там ѝ отрязаха втората тръба.






Тя все още беше женена за първия си мъж – доктора. Аз даже имах респект от това, че е семейна, някакво неприятно усещане, че вършим нещо нередно. Обадих му се да отиде да я види в болницата. Когато се разведе с него, заживяхме заедно и изкарахме 3-4 години. По-късно тя реши да се ожени за моя приятел Ванко Пеев“, реди спомени Здравко Радоев, който пък впоследствие станал съпруг на Богдана Карадочева.


Четете още:

🔴 Гриша Филипов с тайна внучка в САЩ (СНИМКИ)  

🔴 Убитата кондукторка работела в автобуса, който минал през нея

🔴 Важна новина за пенсионерите: Възможно е голямо увеличение на парите им





Източник: Ретро





Коментари

горе