Христо Сираков убива младеж в катастрофа и не лежи в затвора



Преди да се предаде на сърдечната недостатъчност и инсулта във вторник, култовият бонвиван Христо Сираков многократно се е измъквал на косъм от смъртта. Малцина си спомнят, че Стоте манекенки има зад гърба си две жестоки катастрофи с жертви, като дори лежи 2 години в затвора за автомобилното си талибанство за една от тях.

Преди повече от 38 години Христо прави жестоко меле с новата си "Лада", в която се вози Ради Радев, син на режисьора Въло Радев, заедно с годеницата си и майка на бъдещото му дете - бременната днешна писателка и сценаристка Милена Фучеджиева. С тях е и друг кинаджия - Огнян Купенов.





Ради Радев остана завинаги на 26

Всички са пострадали тежко, а бащата на Ицо, който тогава е голяма клечка в авиокомпания "Балкан", изпраща хеликоптер да спасява младежите. За съжаление Ради умира, а Милена, бременна в третия месец, оцелява по чудо. Най-парадоксалното е, че за това престъпление Христо Сираков се измъква сух и не лежи и ден в затвора. 





Години по-късно Христо отново убива човек с автомобила си и този път излежава част от 2-годишна присъда за рецидива. Бизнесменът избягваше да коментира случаите. Само казваше, че съжалява.

Милена Фучеджиева не общува със Сираков след катастрофата. Преди време тя осъди столичен вестник, според който била проклела бонвивана и желаела смъртта му.

Христо Сираков: Признавам, отговорен съм за смъртта на двама души!


Бях в кома 17 дни след смъртта на гаджето на Милена Фучеджиева


Бизнесменът Христо Сираков, популярен като Ицо Стоте манекенки, разказва в интервю за "ШОУ" за жените, за сина си, за нещата от живота. Сираков се доказа през годините като плейбой №1. Роден е на пъпа на столицата, учил е във френската гимназия, а през ваканциите се е “шлайфал” при леля си в Париж. Там завършва и лицей. Баща му е бил търговски директор на авиокомпания "Балкан" и представител на "Ер Франс" за България. Освен с бляскавата страна на живота името му се свързва и с два зловещи автоинцидента, при които загиват хора. Сред опечалените е писателката Милена Фучеджиева.






Името на Сираков се свързва и с друг скандал - развода му с манекенката Ирен Онтева. Бизнесменът спечели делото за попечителство над детето им Кристиян, но великодушно го “върна” и отношенията между родителите бяха изгладени.

Последният скандал около Стоте Манекенки е намерението му да пише книга, провокативно озаглавена "За жените на другите".

- Ицо, вярно ли, че пишеш книга “За жените на другите”?
- Пошегувах се, разбира се, пред Карбовски. Той ме попита как ще се казва книгата, ако реша да пиша такава. Пък и нямам предвид съпругите на другите. Просто така се завърта светът, че хората се събират, разделят и свързват с други хора. Това е простата причина, поради която

една жена никога не може да е само твоя.

Тя винаги ще е и на някой друг.

- Милена Фучеджиева не проби в Щатите, завърна се тук и почна да те обвинява за убийства при катастрофи, извършени от теб. Така например по време на автокатастрофа през 1982 г., когато ти си карал, е загинал бащата на детето й - Ради, за когото не била омъжена?
- В колата, по време на катастрофата, която преживяхме, бяхме с Оги Купенов, един приятел, Милена и Ради. Нейно право е да ме обвинява. Това е факт. Аз няма как да го отрека. Мъката е за двама, и моя и нейна. А и на тяхното дете - също. Няма думи да се обясни по прост начин тази ситуация. Но аз не й се сърдя. И аз бях почти загинал. Бил съм в безсъзнание.

- Баща ти не помогна ли да ви транспортират по-бързо от мястото на катастрофата?
- Баща ми ни взе с хеликоптер, но за съжаление Ради не издържа. Аз бях 17 дни в кома в реанимацията на “Пирогов”. Всеки има право да ме нарича както иска. Единственото нещо, което не искам, е да се защитавам ....

Нямам представа и не съм запознат защо Милена се е върнала от Щатите. Не ми се и коментира.






- Още ли си падаш по високите скорости? След катастрофата трябва да ти е минало?
- Умерено, да. Уплашил съм се, че съм отнел човешки живот. За себе си някак нямам такъв страх, което не е хубаво. Истината е, че сега не карам като на младини. Държи ми страх, че поради небрежност отнех човешки живот. Това е наистина големият страх в живота ми. Затова карам умерено.

- В едно тв предаване си влязъл при водещата с чаша питие в ръка и веднага тръгнаха приказките, че си карал пил до студиото на тази телевизия... ?
- ... и сигурно, че нямам пари за шофьор? Пия, но не карам пил.

- Хайде да поговорим за сина ти! Чува се, че го възпитаваш малко гаменски, в добрия смисъл на думата, разбира се?
- Искам да го възпитам мъжки. Искам и се държа с него като с голям човек, което е странно за много хора. Понеже съм постоянно с него, 3-4 дни от седмицата, имам впечатлението, че той расте много бързо. Стана почти на 6 години. И физически, и психически, и интелектуално се развива много бързо.

- Няма ли да го разглезиш прекомерно с тези екстри, които му предоставяш? Давал си му да кара АТВ?
- Той е изключително дисциплиниран. Изглежда наистина, че го държа свободно, защото му позволявам много неща, но той пък изпълнява всичко, което поискам от него. Сутрин го учи жена да смята, да рисува, чак след това вече започват игрите. Знае всичко, което трябва да свърши, и го прави.






- Майка му, Ирен Онтева, съгласна ли е с твоите методи на възпитание?
- Не виждам защо да не ги одобрява. Виждаме се и се съветваме. С това как расте синът ни сме съгласни и двамата.
За щастие се
е метнал на баща си. Сега в неделя карахме АТВ. Кара доста екстремно за неговата възраст. Щяхме да се обърнем с АТВ-то през уикенда, ама се размина.

- Изплащаш ли някаква издръжка на някое от бившите си гаджета?
- Случвало се е, като се разделям с някои, да им помагам известно време. Няколко месеца за наем, за друго...

- Има ли случаи да те охулят някои от тях?
- Никоя не го е правила... Имаше една, но тя е без особено значение.

- Питам те, защото се разнася, че ползваш виагра, че си изпадал в прединфарктни състояния...
- Това е естествена реакция на публиката, ако мога така да кажа. Нали възрастта ми предполага такива работи, а и аз ходя с по-млади момичета, които искат своето и е нормално някой да предположи, че употребявам такива средства. За съжаление,

докторите казват, че нямам право да ги използвам, защото имам високо кръвно.

- Има ли ново гадже до теб? Да не би да ги криеш вече?
- Има, наистина. Правилно си чул, но по-скоро тя, отколкото аз, не иска да се разчува. Засега. Тя и затова не иска да излиза много с мен. Може би ще го запазим за известно време в тайна. Много интересно и забавно ми е.

- С колко е по-млада от теб този път?
- Този път е с много.

- Гоним Астор по млади гаджета, а?
- Да е жив и здрав Астор! Да доживеем неговите години, пък да го бием и него.

- Говори се, че бившето ти гадже Зара ще пътува в Африка, за да помага на деца болни от СПИН. Ти чул ли си го от нея или това пак е някакъв пиар, за да се разходи на чужда сметка до там?
- Зара е много сериозно момиче и ако го е казала някъде, сигурно е, че ще го направи. Тя между другото търпи много сериозно развитие. Занимава се упорито с изкуство. Снима се и във филм. Така че може да е подела и такава инициатива.






- Последната клюка около теб?
- Приписаха ми ново гадже, блондинка, с много смешен коментар, а това беше приятелката на първия ми приятел, който надничаше отзад.

Едно интервю на Жоро ЗАХАРИЕВ


Четете още:

🔴 Летим само след тест за СОVID

🔴 Такси стана факла след удар в трамвай / СНИМКИ

🔴 Познавате ли тази жена? Полицията иска да й върне откраднатото злато





Източник: lupa





Коментари

горе