Лечител разкри как да се отървем от синузита завинаги



Лечителят Васил Дамянов разкри във Фейсбук как да се спасим завинаги от синузита:

„През 1998 година момиче, което учеше в Тракийския университет в Стара Загора, имаше синузит в много остра форма. Приемаше антибиотици и различни мазила от лекарите, но без успех. Тогава изгорих едно листо чемерика, разтрих го на ситно на прах, взех с върха на ножа и я накарах да смръкне първо с едната ноздра и после с другата. След десетина минути започна обилно течение от носа, започна да киха. След около пет минути всичко отшумя. И момичето ми каза: Изведнъж ми светна пред очите, дишам спокойно, не ме боли вече главата.“





Ето и повече информация за билката чемерика: Многогодишно тревисто растение, което се използва за укрепване на скалпа и корените на косата, прилага се при косопад и пърхот. Veratrum Lobelianum Berhn расте във влажни и мучурливи места, растението е с право стъбло с височина до 1.5 м, цъфти през от юни до август. За билколечение се използват корените и коренището.





В корените и коренищата на чемериката се съдържат алкалоиди от стероиден тип (аминоалкохоли, естерни алкалоиди, глюкоалкалоиди): алкамини — вератрамин, первин, гермин, протовератрин; смола, скорбяла, захар. Чемериката се прилага външно при косопад и при упорит пърхот. Тя се използва за мазане при подагра и херпес зостер. Билката е силно токсична! Назна­чава се само по лекарско предписание. Пероралното прилагане на чемериката е забранено поради голямата токсичност на расте­нието.





Съхранявайте на място недостъпно до деца и далеч от пряка слънчева светлина.


Четете още:

🔴 Другата версия: Георги Стайков тръгнал да налага медицинска сестра с патерица

🔴 Първи град в България минава на онлайн обучение

🔴 Един от актьорите на Слави изненадващо обяви, че вдига сватба





Източник: Марица





Коментари

горе