Тираджия възмути шофьорка, други пък се възмутиха от нея. А вие? / СНИМКИ





За толерантността на пътя имаме повод да пишем всеки ден. Без изключение. Няма човек, който да не се е сблъскал с т.нар. култура на движение, и да не се е ужасил. То са неправомерни изпреварвания, застрашаващи животи, то е отнемане на предимство, неспазване на знаци, неспиране пред пешеходни пътеки, минаване на червен светофар... и какво ли още не. За един такъв случай разказа в социалните мрежи млада жена. Той обаче предизвика нееднозначни реакции у хората. Виновен ли е и доколко тираджията, възмутил жената? Преценете вие. Предлагаме ви нейния разказ, както и коментарите на потребителите на Facebook под поста й:






"За пореден път се убеждавам колко нахални и безотговорни могат да бъдат хората. И са. Днес ми се случи нещо, което ме накара да напиша това. Около 16:30 тръгнах от Сопот към Карлово по главния път, по който отново имаше километрично задръстване заради ремонт. Всички коли се бяхме надиплили плътно една зад друга и затова колоната запушваше отклонението към околовръстния път точно преди табелата на Сопот.

Изведнъж виждам този тир, идващ по околовръстното (със страшна скорост) как напира да се включи в колоната и да пререди колата пред мен. Шофьорът пред мен не го пусна, при което тираджията се ядоса и вместо да изчака реда си като всички останали, докато някой го пусне, той със страшна наглост се засили към мен, аз рязко извъртях волана на колата, за да не ме блъсне, започнах да му бибиткам, а той необезпокоявано продължи маневрата си и без да му мигне окото, представете си, ме изблъска в НАСРЕЩНАТА ЛЕНТА, заемайки мястото ми.






Това се случи за секунди. Аз треперя. Това ли е начинът? Така ли се процедира вече по пътищата? Да се изхвърляме и избутваме от пътя, за да се прередим? А ако в този момент колата срещу мен не беше успяла да ме заобиколи и ме беше отнесла? Ако сега ме нямаше, за да напиша това, по вина на този господин ТИРАДЖИЯ?? Сега мирна ли ти е съвестта? Доволен ли си, че рискува моя живот, за да минеш 6 секунди преди мен през сфетофара? Трябва ли да се СТРАХУВАМЕ кой стои зад волана отсреща? Внимавайте по пътищата, защото не всеки цени ВАШИЯ живот."

А ето и реакциите на нейни "колеги" на пътя:

"Просто трябваше някой да му направи път в колоната - това е колегиалност, а по елементарните като теб се напъват, и затова колегата като няма как и си прави място".






"Пази се сам, та и господ да те пази. Ти си тръгнала на разходка. Колегата е тръгнал да работи, ако ние дойдем понеделник на вашето работно място и започнем да се пречкаме?"

"В крайна сметка при задръстване, ако не го пуснат, няма и как да се включи. Призовавам да бъдете по-толерантни към тировете, обикновено гонят график и са цял ден на път. Да не говорим колко повече енергия се изисква, за да спре и тръгне тирът спрямо лека кола."






"Разбирам напълно вълнението Ви и това че сте се уплашили много. Попитахте : “какво ще стане ако изчака 6 секунди (камиона)” Аз Ви питам: ”какво ще стане, ако Вие изчакате да мине камиона”? Да шофираш камион, е много по-трудно и давайки път на камион, всъщност помагаш да не се усложни цялостната обстановка по пътя. Вие не само че рискувахте вашия живот, Вие създадохте предпоставки за инцидент и на отсрещното платно. Понякога е много по-добре да изчакаме."

"Настигнахме го посока Пампорово и човекът сигнализира на всички зад него кога да го изпреварят или ако някой тръгне, дали идва кола! Много пресилени думи на дамата, която прави драма! Ето и снимка:


Четете още:

🔴 Цялото училище скърби за трагично загиналата абитуриентка

🔴 Официално: От 31 май присъствено обучение за всички ученици / ЗАПОВЕД

🔴 Сърцераздирателни истории за набиране на средства! Къде е уловката?





Източник: glasnews





Коментари

горе