Екатерина Захариева строи имение в Гърция    





Бившата външна министърка Екатерина Захариева и съпругът й Ангел си строят семейно имение в Гърция. Захариева е декларирала новия имот в данъчната си декларация пред КПКОНПИ. От документа се разбира, че става дума за къща със студиа, която се издига върху земя, придобита още през далечната 2008 г.





По проект разгърната площ на имота е от 320 квадратни метра. Строежът е стартирал още през 2019 г., когато Екатерина и мъжът й са платили 262 081 лева. През 2020 г. са инвестирали още 96 036 лева в имота. Вероятно имението ще погълне доста средства, тъй като в момента се намирало на етап груб строеж. Тепърва предстоели довършителни дейности, както и обзавеждане. Не е изключено къщата да е предназначена и за продажба, тъй като е описано, че се състои от отделни студиа. Възможно е бившата министърка и съпругът й, който е архитект по професия, да са решили да ги разпродадат. Предвид големия интерес и търсене на имоти в Гърция, особено от страна на българите, едва ли ще им бъде трудно. В декларацията и обаче не е посочено в кой точно курорт на гръцката ривиера се намира техният имот.





Захариева не е първият български политик с недвижима собственост в южната ни съседка. Бившият президент Росен Плевнелиев, за чието протеже е смятана тя, отдавна притежава хасиенда с огромен двор и басейн в Урануполи. За резиденцията му до брега на морето се разбра още докато беше стопанин на „Дондуков” 2. Тогава стана ясно, че имотът е на стойност 700 хиляди евро, скрит е зад огради като крепостни стени и се охранява денонощно. Покрай развода с бившата му жена Юлиана имаше известни спекулации за съдбата на гръцката хасиенда.





Впоследствие обаче самият експрезидент разкри, че е дарил всичките си къщи на децата си от нея – Асен и Павел, с което тя била напълно съгласна. Той обаче имал доживотно право на ползване и с настоящата му жена, синоптичката Деси Банова, и техния общ син Йоан редовно отсядат в гръцкото имение. То обаче със сигурност е в пъти по-скъпо от това на Захариева, поне за сега. След последните довършителни дейности и нейната гръцка къща ще удвои стойността си.


Четете още:

🔴 Щерката Искра Радева вманиачена по пластичните операции

🔴 Мъж от Слатина подарява БМВ / СНИМКИ

🔴 Духът на Вера Кочовска броди след дъщеря ѝ  





Източник: Ретро





Коментари

горе