Варненски лекари отстраниха тумор с внушителни размери при цезарово сечение / СНИМКИ



Лекари от варненската АГ болница отстраниха яйчников тумор с внушителни размери и тегло 15 кг по време на цезарово сечение, научи Moreto.net.





36-годишната Силвия от Варна, бременна в 37 гестационна седмица с втората си рожба. Тя пристига в АГ болницата за първична консултация и последващо раждане при проф. Емил Ковачев, пишат от лечебното заведение.

По време на ултразвуковия преглед проф. Ковачев диагностицира туморна формация с големи размери, произхождаща от десен яйчник, който не е открит по време на рутинните прегледи от Женската консултация.





На 16 септември проф. Ковачев и д-р Жеков заедно с екип от анестезиолози, неонатолози и акушерки извършват цезарово сечение. Така се ражда се красиво и здраво момченце - високо 49 см и тежащо 2870 грама.

По време на операцията е отстранен яйчниковият тумор с внушителните размери 50/60 см и тегло 15 кг, също така е направена миомектомия.

Щастливата майка е вече изписана и се радва на своята рожба.





Деветте месеца на бременността могат да са най-вълнуващата част от живота на една майка, но могат и да бъдат огромно предизвикателство, ако се съчетаят с диагнозата яйчников тумор, обясняват от болницата.

Повечето от туморите на яйчниците по време на бременност са доброкачествени новообразувания. Според различни проучвания честотата се движи средно около 1:300 от случаите. 


Четете още:

🔴 Най-дългият мост над вода в света е проектиран от етрополеца Веселин Панайотов

🔴 10 места в България, които са още по-красиви през есента

🔴 ЦАРЯТ НА СЛАДКИШИТЕ: Ядеш и ахкаш от наслада





Източник: moreto





Коментари

горе