Лена Бориславова върти бизнес с патерици и памперси    





Младата амбиция Лена Бориславова не произлиза от обикновено семейство, а баща ѝ се оказва крупен бизнесмен. Таткото на близката до премиера Кирил Петков и негова лична говорителка е собственик на 2 фирми и съдружник в още 2.





Здравко Бориславов развива бизнес за внос на медицински материали. Едната от фирмите му има магазин на столичната ул. „Георг Вашингтон“, където се продават бастуни, патерици, ортопедични средства, памперси за деца и възрастни и други медицински консумативи.





Според данните в Търговския регистър за 2019 г. въпросната фирма е отчела оборот в размер на 896 хиляди лева. За предходната година – 782 бона, а за останалите преди това – между 250 и 600 хиляди. Другият бизнес на бащата на Лена е локализиран в софийския квартал „Люлин“ и пак се занимава с търговия с медицинска техника и апаратура, сервиз на стоматологична техника и абонаментна поддръжка, както и други търговски дейности. Освен това Здравко Бориславов е съдружник и в медико-диагностична лаборатория на територията на град Сливен, която се занимава с извънболнична помощ за специализирани медицински изследвания по образна диагностика, както и още една такава в Перник. Има участие и в дентален център в столицата.





Бащата на Лена не е единственият от семейството, свързан с медицинския сектор. Нейната по-малка сестра Маргарита е лекар анестезиолог. До миналата есен тя е работила в „Пирогов“, но била неудовлетворена от заплащането и решила да емигрира във Франция. Към момента Маргарита Бориславова практикува по специалността си в болница Simone Veil, намираща се в покрайнините на Париж срещу заплата от няколко хиляди евро.





Майката на Лена и Маргарита също не е публична личност и единственото, което се знае за нея, е, че е експерт в сферата на човешките ресурси. Говорителката на премиера е единствената с юридическо образование в семейството и била гордостта на фамилията заради дипломата си от „Харвард“. Знанията си тя е успяла да осребри само в апартамент за 171 135 лева в столицата, който е единственото ѝ недвижимо имущество на нейно име според декларацията ѝ пред КПКОНПИ. Тя обаче притежава половината от жилището с площ 81 кв. м. Другата половина се води на зам.-шефа на парламента Мирослав Иванов, с когото се твърди, че Лена има интимни отношения от години.


Четете още:

🔴 Снимка на цена за литър олио подпали мрежата

🔴 Тежка драма в “Ергенът”: Психоложката Александра е жертва на...

🔴 Венелин Петков начело на БНТ?





Източник: Ретро





Коментари

горе