Пътничка се изтресе във влак, осъди БДЖ на 80 000 лева, слагали й импланти



Пътничка пострада сериозно при рязко спиране на влак и заради преживените страдания заведе дело срещу „БДЖ-Пътнически превози“. Окръжният съд в Русе уважи изцяло иска й и осъди дружеството да й плати 80 000 лева обезщетение.





На 30 април 2020 г. 77-годишната Д.М. се качила заедно със съпруга си във влака от гара Две могили. Възрастното семейство пътувало за Русе. Към 6,10 часа жената излязла от купето и тръгнала по коридора към тоалетната. Изведнъж влакът спрял рязко, тя изгубила равновесие и паднала на пода. В резултат получила фрактура на лявата бедрена шийка, което наложило спешна операция с поставяне на импланти.





Жената лежала в болница 34 дни, а травмата изцяло променила живота й. Макар че е минало време, тя все още не можела да се придвижва самостоятелно и била изцяло зависима от близките си.

След инцидента началникът на влака бил уведомен и бил съставен акт за злополука, издаден от „БДЖ-Пътнически превози“ ЕООД.





Жената завела дело и поискала обезщетение за претърпени неимуществени вреди в размер на 80 000 лева, както и 2560,90 лева, колкото дала за провеждане на лечението. Според съдебно-медицинската експертиза и показанията на очевидец причината за падането на пътничката е в резултат на рязкото спиране на влака, а не небрежно поведение от нейна страна. Решението на Окръжния съд подлежи на обжалване в двуседмичен срок.


Четете още:

🔴 Край на евтиното гориво! Българите са неприятно изненадани от новите цени в Одрин

🔴 Бившият на Маги Желязкова се ожени за нейна колежка / СНИМКА

🔴 Ивайло от "Сървайвър" проговори за любовта си с Ивана, зародила се в предаването





Източник: kriminalno





Коментари

горе