Майката на Кирил Петков с 2 бона пенсия  





Венета – майката на Кирил Петков, официално се е пенсионирала. За това съобщи канадската медия Times Colonist. Справка показва, че тя ще взема 1253 долара пенсия в Канада, която възлиза на над 1700 лева. Освен това според законодателството Венета има право и на българска пенсия. Дори да ѝ е присъден минималният размер на парите за старост у нас – 370 лева, със сигурност общата сума, която ще взема, прехвърля 2 бона.





В продължение на 27 години майката на премиера е заемала поста на управител на клон на една от най-големите и стари библиотеки в Канада. Доскоро тя управляваше звеното в градчето Виктория, провинция Британска Колумбия, където се е установила да живее трайно още преди близо 3 десетилетия. За позицията си там Венета получавала солидно възнаграждение за разлика от библиотечните служители у нас, които едва свързват двата края с минимални заплати. На час в сметката на Венета влизали по 38 долара. Това означава, че за ден тя изкарвала по 304 долара, а за месец – по близо 6700 канадски долара, което се равнява на над 9 хиляди наши лева. За година г-жа Петкова трупала по около 100 бона от заплати в чужбина, с които и без да взема пенсии от две държави, със сигурност предварително си е подсигурила щастливи и безгрижни старини.





Стажът на Венета в България е по-краткосрочен и преди да емигрира със сина си Кирил при мъжа си Петко, който пръв бяга в Канада, тя е била преподавателка по български език и литература. Родената в Пловдив учителка е завършила специалност „Българска филология“ и е специализирала „Лингвистика и литература“ в Пловдивския университет между 1977 и 1982 г. Още докато е студентка, ражда и единствения си син, след като се запознава с любимия си Петко Петков именно по време на обучението си. Бащата на политика по образование и професия е учител по биология. По негова инициатива семейството емигрира в Канада, а преди това той работи известно време на щат като зоолог към БАН. Първо обаче Петко заминава за чужбина сам, оставяйки жена си и детето си у нас. По-късно те се присъединяват към него в Канада.





Когато син и баща Петкови се завръщат триумфално у нас и започват да развиват бизнес за милиони с пробиотици, майката на премиера остава в Канада и продължава да живее и работи там. Дори след пенсионирането си Венета все още не се е прибрала при семейството си в родината. От снимките ѝ в социалните мрежи е видно, че води висок стандарт на живот, на който биха завидели всички нашенски пенсионери. Майката на министър-председателя обитава разкошно обзаведен и луксозен дом и непрекъснато пътешества по света. За последно тя бе засечена в България през есента, когато синът ѝ водеше предизборната си кампания, преди партията му да спечели парламентарния вот. Нито Венета, нито Кирил са стъпвали и в родния им дом в Дупница, откъдето е премиерската майка. Къщата им там пустее след кончината на нейните родители и е поверена на грижите на брат ѝ Камен, който пък е известен хидроинженер.





В социалните мрежи родителите на Кирил Петков нямат нито една обща снимка, а от години не споделят и един дом. Остава мистерия какво задържа Венета в Канада, при условие че всички нейни близки, включително трите ѝ внучки, са в България.


Четете още:

🔴 Стана ясно от какво е починал мъжът на опашката за олио в Бургас

🔴 Малко е плашещо, но вижте скандалната Габи от "Ергенът" преди корекциите / СНИМКИ

🔴 5 неща, които издават, че остарявате!





Източник: Ретро





Коментари

горе