Новият военен министър женен за учителка / СНИМКИ





Новоназначеният министър на отбраната Драгомир Заков се колебаел дали да приеме поста заради семейството си. Бившият посланик на България в НАТО е женен за съпругата си Марина, която е учителка по география. Двамата са родители на 2 дъщери – Елиана и Драгомира, които са в ученическа възраст.








От имуществената декларация на Заков се вижда, че с жена му имат дълъг списък с имоти, но нито един от тях не притежават изцяло. Военният министър е посочил, че е собственик на една шеста от 86 кв. апартамент в София, както и толкова от жилище в град Плевен. На негово име се води и 1/6 от къща в столицата, както и половината от вила с двор в село Борислав, община Пордим, която се простира на 1650 квадрата. Другата половина е записана на жена му Марина. Тя от своя страна е собственичка и на половин апартамент в София. Семейството е имало и общ автомобил опел, както и мотор на марката „Ямаха“, които обаче са продали наскоро.








Спестяванията на Заков също не са впечатляващи. Той е декларирал три банкови сметки на свое име, като впечатление прави, че са в различни валути – швейцарски франкове, американски долари и български левове. Общо паричните средства в тях надвишават 13 хиляди лева. На името на двете си дъщери Драгомир и Марина също са открили влогове, в които им внасят спестявания. В сметките на двете момиченца са натрупани по над 3 хиляди евро.








Интересното е, че министърът на отбраната и жена му имат и акции в голямото предприятие „Солвей Соди“АД, което е един от най-знаковите заводи за производство на синтетична калцинирана сода в света. Разположен е в промишлената зона на гр. Девня, на 25 км от Варна. Калцинираната сода се използва основно за производството на стъкло, перилни препарати, в хартиената и в кожарската промишленост, в металургията – все дейности, които по никакъв начин пряко не са свързани с професиите на семейство Закови.








От социалните мрежи на военния министър се вижда, че със семейството му обичат пътуванията. Лятно време отмарят на морето, а през зимата карат ски. Заради позицията си в НАТО Драгомир прекарвал доста време в чужбина. Включително след кандидатурата му за министър на отбраната се наложи по спешност да бъде прибран с държавен самолет от Брюксел, като това е струвало 30 бона на данъкоплатците.








Правителственият самолет „Еърбъс“ отиде да вземе Заков от Белгия на 1 март. Данните за полета сочат, че 100-местният самолет е кацнал в Брюксел в 7:50 часа и се е върнал обратно в София в 11:06 часа. Излетял от София в 6:20 часа призори. Всеки час експлоатация струва на държавата 6000 лева, т. е. за петте часа до Брюксел и обратно заради Заков са платени 30 хиляди лева.



Четете още:

🔴 Кауфланд отмени обявената промоция на олио за идната събота

🔴 Венета Райкова: Платих сметка от 30 хил.лв., защото бях по-мъж от мъжете

🔴 Хората шегуват ли се? Започнаха да продават отворено олио!





Източник: Ретро





Коментари

горе