Пловдивчанка прецака брутално приятелката си: Изтегли кредит и си взе луксозни телефони на нейно име



Пловдивчанка изтегли кредит и си купи скъп телефон с личната карта на най-добрата си приятелка. За измамата се разбира след като започват обаждания за закъснели плащания, а фактурата за телефона набъбва.

Двете пловдивчанки били семейни приятелки и заедно гледали децата си.  Често излизали на разходки и си ходели на гости. Тъй като едната майка имала проблем с парите, решила да изтегли кредит от името на дружката си без нейно знание.





За целта изготвила план как да вземе личната й карта. 

Двете се уговорили да излязат заедно с децата на разходка. В дома на приятелката си крадлата застанала до детската количка, на която била поставена дамската чанта . Докато нищо неподозиращата пловдивчанка се приготвяла за излизане, майката бръкнала и взела документа. 





След като тръгнали на разходка измамничката поискала да минат първо през магазин, където се намирал и офис на фирма за  бързи кредити. Излъгала, че ще отиде до химическо чистене и се шмугнала в офиса. Кандидатствала за кредит от 600 лв. от името на своята приятелка. Била одобрена, подписала документите, взела парите и си тръгнала. През това време приятелката й я чакала отвън. 

Междувременно, на нея  и потрябвала личната карта, за да остави закупена стока за гаранционен ремонт.





Потърсила в чантата си, но не я открила. Позвънила на съпруга си да провери при него, но и там я нямало.  Крадлата не обелила нито дума. Двете се върнали в апартамента да я търсят. Тогава дамата, изтеглила кредит, използвала момента и върнала документа.  След това приятелките отново излезли на разходка. Измамничката влязла в офис на мобилен оператор. там се представила за дружката си и поискала да вземе телефон на изплащане. Отговорили й че първо трябва да се плати сметката. 





Няколко часа по-късно самата тя се разплатила и се върнала в офиса. Вече успяла да вземе телефон за 1600 лв. на лизинг, като месечните вноски щели да се начисляват всеки месец към сметката. Седмица по-късно измамничката отново се върнала в офиса и пожелала да вземе на лизинг още едно устройство. Така й предоставили втори телефон за 1800 лв., отново на месечни вноски, които се начисляват към сметката за ползвания телефонен номер. 
 
Месец след това измамената пловдивчанка проверила сметката си за мобилни услуги и направо се уплашила. След справка разбрала, че на нейно име са взети мобилни апарати на изплащане. Веднага посетила офис, откъдето разбрала, че дружката й се подписала на всички документи за лизинг от нейно име. Последвала жалба в Пето районно.  





Още месец по-късно пък получила писмо, с което е приканена доброволно да погаси задълженията по изтегления кредит. Измамената посетила и офиса на фирмата, където й били показани подписаните от приятелката й документи. 

След всичките каши, майката завела дело срещу най-близкия си човек. Магистратите й дали 2 години и половина затвор условно, с 4 години изпитателен срок. Присъдата е потвърдена и на втора инстанция. 


Четете още:

🔴 Шеф Ангелов живее с моделка / СНИМКИ

🔴 Учител взе 13 победи в "Последният печели", отпадна заради дзадзики

🔴 Извънредни новини за Денди - никой не е искал пари от роднините му





Източник: Марица





Коментари

горе