Кирил Петков обясни за какво е разпитван преди ареста на Борисов / ВИДЕО



"Искам да поздравя МВР, че са свободни да действат. това да не ги е страх да правят нещата, които по закон трябва да правят, е наистина похвално. Това е единствения начин да имаме промяна - когато недосегаемите не са извън закона. Вчера се случи точно това."





Това заяви министър-председателят Кирил Петков, който инспектира изграждането на междусистемната газова връзка Гърция-България край Стара Загора.

Това, което ме разпитваха в полицията беше за моите разговори с г-жа Коьовеши, както и за доклада, който получих от финансовото министерство и свързва дейността на одитната агенция, която контролира еврофондовете. С други думи имаме явни факти, които показват, че по времето на министерстването на Владислав Горанов има ясни факти, които показват, че контрола не е бил там. Знаем, че всичките сигнали са свързани - корупцията не разграничава национални и европейски пари. Това, че има сигнали за поведение за корупция, има и доклад на министерство на финансите, които дават факти, че контрола не е бил там, са сигнали, които според мен са предизвикали вчерашните действия на МВР, допълни премиерът.





Представяте ли си каква фантазия трябва да има човек, за да си представи, че можеш да скриеш една война, като арестуваш човек. Трябва да си луд, за да го кажеш, каза Петков във връзка с твърденията, че целта на ареста на Борисов е прикриване на други важни за обществото теми, като изпращане на военна техника в Украйна. Истината е, че МВР е свободна да действа най-накрая, без значение, че става въпрос за бивш управленец. От друга страна се радвам, че имаме толкова висше посещение, което е уважение към нашето правителство от страна на САЩ.





Никой не отива на никаква война. Чета по цял ден фалшиви новини във ФБ, с които искат да насаждат страх в хората. България ще продължи да помага на Украйна с пълна подкрепа. Ще изпращаме засилена хуманитарна помощ, медикаменти, посрещане на максимален брой бежанци и засилване на Източния фланг съвместно с НАТО, каза още Петков.

Решението не може да е на министър-председателя или на правителството, ще бъде нужен консенсус, каза министър-председателят, запитан как ще се процедира ако от страната ни бъде поискана военно оборудване или ПВО за Украйна.





Никой не е говорил с мен от американска страна да искат нещо като оръжие. Говорим само, че НАТО трябва да има засилено влияние по Източния фланг, за да имат гражданите защита.


Четете още:

🔴 Консулът на Южна Корея в Пловдив се сгоди след 16 години изпитателен срок и три деца / СНИМКИ

🔴 Гневни коментари заляха мрежата след рязкото спиране на Ергенът / СНИМКИ

🔴 Сафарито за пеgофили разкри женени с деца, бизнесмени, фотограф, студент и пенсионери





Източник: Марица





Коментари

горе