Ако имате глоба за липса на винетка, не допускат колата до технически преглед



Занапред превозните средства няма да бъдат допускани до годишен технически преглед, ако собственикът има неплатена глоба за ползване на републиканската пътна мрежа. Тази и други промени в Закона за пътищата бяха пуснати в четвъртък за обществено обсъждане от регионалното министерство, пише 24 часа.





Ако става дума за лек автомобил, това означава, че собственикът му е пътувал извън населено място без винетка и е издаден е фиш за глоба, но той не я е платил. Информация за нарушениета ще се обменя между сервизите и Националното толуправление.





От няколко години насам сервизите, в които се правят периодични технически прегледи, имат право да върнат колата и ако собственикът ѝ не си е платил местния данък

Миналата година с промяна в Закона за движение по пътищата на тях им бе вменено и да пескан на преглед кола при липса на “Гражданска отговорност”.





Проверка на “24 часа” вчера показа, че такава проверка може да се прави от месец насам, защото оттогава информационната система на сервизите е била свързана с тази на Гаранционния фонд.


Четете още:

🔴 Публикуваха снимка на убития баща на Део

🔴 Румъния намери цаката на евтиния ток и газ! А у нас кога?

🔴 Феновете ужасени! Шокираща стара снимка на Иван Христов цъфна в мрежата / СНИМКА





Източник: Марица





Коментари

горе