Гласят човек на гл. комисар Николай Николов да поеме Пожарната



Шефът на дирекция „Оперативна дейност“ в Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” старши комисар Красимир Шотеров е гласен да поеме службата. Той е предложен от директора на Пожарната главен комисар Николай Николов, който ще бъде пенсиониран на 1 ноември, научи Lupa.bg от негови колеги.





По думите им, Красимир Шотеров разбира само от гасене на пожари и от спасяване на човешки животи. Той обаче не е способен да упражнява държавен противопожарен контрол.





Не е може например да разчита проекти, както и да обследва АЕЦ „Козлодуй”. Именно поради тази причина не е подходящ за поста. Тези умения не е имал и Николай Николов, затова е имал пропуски в управлението му.





Пожарникари не са съгласни Шотеров да им стане директор. Зад него обаче стоят  политици от ДПС и вътрешния министър Иван Демерджиев е готов да се съобрази с тях. 

Старши комисар Красимир Шотеров е водил редица спасителни акции, както и редица обучения на млади огнеборци. „Той е отличен гасач и спасител.





Но няма опит с ръководеното на големи служби. Идва от Кърджали, където не се изискват кой знае какви умения. Освен това му остават 4-5 години до пенсия, таман ще започне реформа и ще трябва да се оттегли”, коментират столични пожарникари.


Четете още:

🔴 Уволяват охранител от "Фермата" заради цигара

🔴 Наум Шопов се ядоса на хейтърите, опроверга широкотиражирани лъжи

🔴 Камелия показа страстта си / СНИМКА





Източник: lupa





Коментари

горе