Таксиджията и негови приятели пребиха младежа, беше целият окървавен



  • Шофьорът на жълтия автомобил започнал боя, когато му била направена забележка, че е навлязъл в насрещното 
  • Минувачи и посетители на близък ресторант се опитвали да разтърват биещите се, тогава видели, че таксиметровият шофьор е паднал  




Свидетели са разказали, че таксиметровият шофьор и негови приятели са пребили 23-годишния младеж, който в момента е задържан за трагедията  снощи в кв. "Разсадника".

Според тях не младият мъж е провокирал сбиването, научи "24 часа".  Инцидентът е възникнал около 18, 30 часа, когато таксиметров автомобил навлязъл в еднопосочната улица "Хъшове", по която се движел друг автомобил, управляван от жена.





Спътникът й се обърнал към таксиметровия шофьор и му обяснил, че се намира в нарушение. Това провокирало шофьора на таксито, който излязъл от автомобила и така се стигнало до саморазправа между двамата мъже.

Минути по-късно, младата жена, паркирала автомобила на тротоара, за да направи място на таксито и двете коли да се разминат.





В този момент върху приятеля й се нахвърлят няколко други непознати мъже, които били извикани от таксиметровия шофьор. Според свидетели, поне трима или дори четирима мъже, са нанасяли множество удари върху младежа, чието лице било окървавено.

Свидетели на сбиването станали посетители на намиращия се в непосредствена близост ресторант "Хъшове". Няколко мъже, посетители на заведението, се опитали да прекратят побоя.





Извикали и полиция. Едва след пристигането на полицията, свидетелите виждат, че таксиметровият шофьор, който е започнал конфликта е паднал на тротоара.

От МВР съобщиха, че работят по две версии, но не дадоха повече информация по случая. Не се изключва обаче шофьорът на таксито да е получил инфаркт или пир удара на главата да е пострадал смъртоносно. Това ще покаже експертизата.

По-рано днес от Софийска градска прокуратура съобщиха, че са уведомени по телефона за възникнал инцидент, без да са им предоставени събраните до момента материали от разследването.





По-късно оттам уточниха, че на младежа  е повдигнато обвинение, че по непредпазливост причинил смърт вследствие на умишлено нанесена телесна повреда.

След запознаване с проведеното до момента разследване, наблюдаващият прокурор в СГП е дал подробни писмени указания за извършването на конкретни действия по събиране и проверка на доказателства с цел изясняване на фактите и разкриване на обективната истина.





Според указанията трябва да се съберат свидетелски показания и веществени доказателства, както и да се назначат редица експертизи.

Указанията следва да бъдат изпълнени от разследващ полицай в 3 РУ-СДВР. Разследването по случая продължава с разпити на свидетели, извършване на необходимите експертизи, както и на други действия по разследването за изясняване на всички обстоятелства по случая. Предстои събиране на още доказателства, техния анализ и преценката им в съответствие с изискванията на закона.


Четете още:

🔴 Нана Гладуиш: Содата не лекува рака!

🔴 18-годишна Пепеляшка от социална институция получи семейство като подарък за рождения си ден / СНИМКА

🔴 Голямата скатавка: Как Нойзи цака Игнатова година след брака им





Източник: 24 часа





Коментари

горе