Анна Никол Климентова – малката Сара от сериала "Братя": Мечтая да свиря на китара и да имам рок група / СНИМКИ



Малката Анна Никол Климентова предизвика зрителския интерес с ролята си на Сара в един от най-гледаните български крими сериали "Братя". В последния пети сезон на филма, който се излъчва в момента, Ани има значително присъствие. Тя е и най-малкият актьор в популярния сериал. Ролята й не е от лесните - нейната героиня Сара се сблъсква с много трудни житейски ситуации и доста често на Ани й се налага да влиза в образа на капризно и намусено момиченце - нещо, което е доста далеч от истинската Ани.





"Трудно е да разплачеш дете, което е страшен веселяк", споделиха пред Lupa.bg родителите на Анна Никол. Те са горди, че дъщеря им се е справила с редица професионални предизвикателства и са благодарни, че всички от екипа на "Братя" са приели Ани като равна и са се отнасяли с нея много сърдечно. "Ани е истински боец. Тя се справи чудесно с ролята си. Държеше се мъжки на снимките, дори когато снимахме през нощта", хвалят момиченцето от снимачния екип. Като всяко будно и умно дете Ани изигра чудесно ролята си не само защото вече е натрупала опит с детски роли, а и защото мечтата й е да учи актьорско майсторство и въпреки крехката си възраст знае, че човек трябва да учи добре, да изпитва любопитство съм света, да развива фантазията си и да се държи професионално. Все неща, които момиченцето се старее талантливо да развива в себе си.

В сериала Сара има трудно детство - като малка е изоставена от майка си и е отгледана от баба си в Германия. Героинята на Ани е дъщеря на Гери (Сара Драгулева) и Радо (Мартин Димитров), които загиват при трагични обстоятелства. Останала съвсем сама на света, Сара е осиновена от един от главните герои и бизнес партньор на Радо - Сандо (Алекс Иванов).





За своята възраст Анна Никол Климентова, която в момента е в 4 клас, има завиден опит пред камерата. От 3-годишна участва в реклами, шоу предавания и има епизодични роли в български и чуждестранни филми. Ани даде първото си интервю в живота специално на Lupa.bg и макар вече да не се притеснява от камерата и фотоапарата, диктофонът се оказа малко стресиращ за момиченцето. Но Ани бързо преодоля първоначалния уплах и след това с охота разказа за ролята си, за детските си мечти, игри и желания. През цялото време тя се усмихваше лъчезарно и съвсем естествено показа, че смехът й идва отвътре. 





Снимка: Агнес Методиева

- Ани, изпълняваш ролята на малката Сара в сериала „Братя“. Интересно ли ти е да се снимаш във филма и какво мислиш за момиченцето, което играеш?

- Разбира се, че ми беше интересно. Научих още много нови неща. Сара е чувствително и страхливо дете, но понякога е силна и смела. 





- Ти самата мислиш ли, че си като Сара или пък си по-различна от нея?

- Не съм като нея, но Сара ми харесва във филма. Аз в живота много исках да спечеля едно състезание по художествена гимнастика. Поставих си го за цел и успях.

- Браво! Тренираш художествена гимнастика?

- Да. Но сега покрай снимките на сериала не съм ходила на тренировки от доста време. Но скоро пак ще тръгна. Тренирам без уред, а иначе искам да тренирам с топка и с лента.





- Има ли неща у Сара, които примерно не ти харесват и ти беше трудно да ги изиграеш?

- Не бих заключила учителката си в стаята и не бих й подпалила косата, както направи Сара. (смее се)

- Кой ти помагаше да си учиш репликите и беше ли ти сложно да учиш думички, които са писани от други хора за теб?





- Никой, сама си ги учих. В миналия сезон ми беше лесно, а сега е по-трудно, защото имам повече реплики. Като цяло не ми е трудно да си уча репликите. Всичко е въпрос на организация. А имаше случаи аз да ги подавам на актьорите.

- Снимаш се с много популярни и талантливи артисти. Как те се отнасят към теб, помагат ли ти, сприятели ли се с някои от тях?





- Много добре се отнасят към мен. Всички са странни – те са по-различни хора от другите, които познавам. Чаровни са и ги харесвам.





Беше ми много приятно, че се запознах и се снимах с Мартин Димитров, Алекс Иванов, Влади Михайлов, Христо Шопов, Радо Владимиров-Никсъна, Даяна Ханджиева, Дани Ангелов, Сара Драгулева, Искра Донова и др. Понякога в почивките си играех с Алекс и беше весело. И Алекс Иванов, и Мартин Димитров са страхотни актьори, но Алекс, без да се сърдиш, Марто повече го обичах като екранен баща. И двамата много ми помагаха и вече ми липсват. Сара, която играеше майка ми, ми помагаше много, а пък Даяна, която е моята бавачка, ми помогна да си напиша домашното по немски език, защото тя знае немски. Аз съм в 4-ти клас и уча в немска паралелка. 

Ани заедно с Алекс Иванов, чийто герой Сандо осинови малкото момиченце във филма





- Ти вече приключи снимките във филма. Разбрах, че си се разделила със снимачния екип със сълзи, а пък те всички са ти ръкопляскали. Развълнува ли се?

- Много ми беше тъжно, че снимките за мен свършиха. Исках още да се снимам. (усмихва се) Беше много мило накрая като свършихме всички се смееха и ми ръкопляскаха, а аз се разплаках от вълнение. А Алекс ме вдигна и ме прегърна, а Даяна снимаше клипче. Благодаря на целия екип на „Братя“ за всичко и много бих се радвала, ако пак се видим в някой проект.





Екипът на "Братя" изпрати с усмивки и аплодисменти Ани след последния й снимачен ден...

-  В „Братя" имаш доста тежки сцени, които са драматични дори за възрастен човек – като загуба и на двамата родители. Би ли споделила как ти възприе тези трагични моменти, беше ли ти мъчно и плака ли?





- Да, беше ми мъчно. Има сцени, в които трябва да плача и е съвсем нормално като ти стане мъчно да заплачеш. Така е с всеки човек. И аз си представях положението, за да вляза в роля. Стана ми много мъчно като убиха Радо Андреев (Мартин Димитров) и че той трябваше да излезе от филма.

... а тя плаче, че се разделя с актьорите и с новите си големи приятели от "Братя"





- Във филма ти се налага да бъдеш по-тъжна понякога или пък сърдита и дори рядко се усмихваш там. Как е в живота – обичаш ли да се смееш?

- Да, обичам да се смея. Но за да влезеш в роля трябва да си го представиш и аз успявам да си си го представя. Повече ми харесва да се смея, не да съм тъжна.

Момиченцето заедно със своя екранен баща Радо - Мартин Димитров





- Какво най-много ти харесва в сериала?

- Най-много ми харесва динамиката на действието. Най-забавен в миналия сезон ми беше Радо, който играеше Никсъна. Най-смешна беше онази сцена, когато той трябваше да ме забавлява, защото нямаше кой да ме гледа и Никсъна реши да свири на укулеле и да ми пее нещо. Наистина беше много забавно и много се смях.

Героите в "Братя" се опитваха да забавляват Сара - най-забавен по думите на Ани е бил Никсъна - Радослав Владимиров, който разсмя момиченцето във филма като свири на укулеле





- За пръв път ли се снимаш в киното или имаш вече опит пред камера?

- Преди няколко дни ме снимаха за билборд на една реклама и вече се видях на един булевард и ми стана приятно. От малка съм се снимала в различни филми, сериали и реклами. Имам малки роли в сериалите „Скъпи наследници“ и „Ягодова луна“ и в един нов български филм - "Шекспир като улично куче". Участвах и в един немски фантастичен филм за историята на човечеството. (Заглавието на филма на немски е Die Geschichte der Menschheit, б.а.) Снимали са ме и в един американски, в който се разказва за първата жена, преплувала Ламанша.

Сара Драгулева играе майката на Сара - Гери. Момиченцето тъкмо започна да се сближава с майка си и тя бе неволно убита при престрелка  





- Разбрах от твоите родители, че много искаш да се научиш да свириш на китара. Би ли разказала какво те привлича в музиката?

- Да, много искам. Вкъщи имам една кухарка – класическа китара и ходих на уроци по китара. Но заради снимките на сериала трябваше малко да прекъсна. Скоро пак ще продължа. Ходила съм и на уроци по цигулка и по пеене. Мечтая да имам рок група и да свиря на китара. И искам да поканя някои известни музиканти да посвирим заедно.

- В „Братя“ има актьори, които са и великолепни музиканти и свирят на китара като Владо Михайлов и Радо Владимиров. Може да ги помолиш някой път да изсвирите нещо заедно.

- О, това ще е чудесно, ако се съгласят.





Ани предизвиква актьора и рок музикант Владимир Михайлов да свирят заедно на китара

- Каква музика обичаш да слушаш?

- „Рамщайн“.

- Изненада ме.

(усмихва се). Много харесвам и българската рок банда SEVI.





Ани е фен на вокалистката на рок група SEVI Светлана Близнакова

- А с какво искаш да се занимаваш като пораснеш?

- С актьорско майсторство и искам да уча в НАТФИЗ.





- Това е много сериозно. Ти уверено си тръгнала натам – учиш се да свириш на китара и цигулка, учиш езици, ходиш на художествена гимнастика – всичко това много ще ти помогне да станеш талантлива актриса.

- Благодаря. (усмихва се) Много искам да стана актриса и да се снимам във филми. Интересно ми е, но знам, че има още много да уча.

Снимка: Агнес Методиева





- Къде предпочиташ да бъдеш – на снимачната площадка или в училище?

- Повече на снимачната площадка. Там е по-интересно и по-забавно.





Даяна Ханджиева в ролята на бавачката на Сара. По време на почивките актрисата помагала на Ани да учи немски

- Как успяваше да ходиш на училище, да си учиш уроците и едновременно в това и да се снимаш?

- Някои дни не ходех на училище, защото нямаше как, но учех вкъщи, за да не изпускам уроците. Особено миналия сезон, като снимахме през зимата, доста отсъствах. Искам да поздравя класната ми г-жа Стела Найденова и да й благодаря затова, че прояви търпение и че ми е помагала винаги.

Заедно с Христо Шопов на снимачната площадка





- Кои филми ти харесват повече – екшъните или романтичните?

- Екшъните ми харесват повече. Сега гледам една фантастика на английски. Казва се „Приказка без край“.

Ани се снима и с актьора Тодор Танчев





- Какво обичаш да правиш в свободното си време?

- Обичам да чета книги или да играя с конструктори. Сега чета поредицата на Хари Потър и съм стигнала до петата книга. Още не съм гледала филмите за Хари Потър, защото мама ми каза, че първо е хубаво да прочета книгите. Обичам да чета и приказките на Ангел Каралийчев, Ран Босилек. Харесва ми да играя и боулинг.

- Интересно ли ти е в училище и кои са ти любимите предмети?

- Любимият ми предмет е „Човекът и природата“.

Шеф Силвена Роу и Ани като нейния мини двойник





- Какво обичаш да хапваш най-много?

- Пържени картофи, а най-много обичам пилешка супа. Мама я прави много вкусно. Обичам и сладолед. Уча се да готвя и помагам на мама като меся тесто, беля и режа картофи.

- Ани, ти влези и в една необичайна роля - беше мини двойник на Силвена Роу в "Мастършеф". Тя показа ли ти някои тънкости при приготвянето на ястията?

- Бях много горда, че ме избраха за мини шеф Силвена Роу и аз трябваше да бъда точно като нея - със същата прическа и костюм. Първо се чувствах странно, после свикнах и ми беше приятно. Опитах се да запомня това, на което ни учеше шеф Силвена Роу.





- Как прекара лятната си ваканция?

- Обичам да ходя на море в Гърция с кемпер и да ловя заргани.





- Макар че все още си малка бих искала да те попитам има ли нещо, което за теб е особено важно в живота?

- Да, семейството и приятелите. За приятелите си давам всичко.  





Снимка: Агнес Методиева

Използвани са снимки от личния архив
на семейството на Анна Никол Климентова


Четете още:

🔴 Свидетел: Починалият таксиджия нито е бит брутално, нито е ръган с предмети

🔴 Петя Дикова пусна за пръв път снимка с баща си след тежката операция и разплака всички / СНИМКА

🔴 Работодатели увеличават сумата на ваучерите за храна





Източник: lupa





Коментари

горе